Acasa Ford Producție record la Ford Craiova: 1.000 de mașini pe zi. Ford Puma ajunge și în Australia

Producție record la Ford Craiova: 1.000 de mașini pe zi. Ford Puma ajunge și în Australia

de Adrian Mitrea

Producția auto a uzinei Ford din Craiova a crescut semnificativ în ultimele luni și va ajunge în acest an la o cadență maximă de 1.000 mașini pe zi, respectiv un automobil produs la fiecare 67 de secunde, a anunțat producătorul auto american. Totodată, uzina de motoare ajunge la o cadență de 1.700 de motoare pe zi, respectiv un motor fabricat la fiecare 42 de secunde. Mulțumită celui de-al doilea model produs la Craiova, Puma, automobilele Ford produse în România vor fi livrate inclusiv în Australia. În total, 50 de țări vor primi automobile Ford fabricate în Craiova.

Cele două modele construite de Ford la Craiova se numesc EcoSport și Puma. Primul este un model fabricat în mai multe uzine Ford din lume, în timp ce al doilea este produs doar în România. Amândouă sunt în același segment (categoria numită și SUV B), având la bază platforma mecanică de clasă B a Ford, aceeași pe care este construit și modelul Fiesta.

Există o diferență între numărul de autovehicule și numărul de motoare fabricate pentru că motoarele sunt expediate ca repere separate către alte uzine de automobile Ford din Europa, pentru a fi montate acolo pe mașini. Așadar, este normal ca numărul de motoare produse să fie mai mare decât numărul de mașini.

Pe platforma industrială Ford Craiova există o separare clară între uzina de vehicule și uzina de motoare, deși se află în aceeași curte. În acest moment, în uzina de motoare se construiesc trei versiuni ale motorului 1.0 EcoBoost: 100 CP, 125 CP și 155 CP mHEV (acesta din urmă este mild hybrid – hibrid „moale”).

Din 2008, de când a preluat uzina auto din Craiova, și până în prezent, Ford a investit 1,5 miliarde Euro. Numărul de angajați a ajuns la 6.300, o creștere cu 3.400 angajați față de minimul pe care l-a avut uzina aceasta sub conducerea Ford.

În trecut fabrica i-a avut ca proprietari pe coreenii de la Daewoo, iar anterior pe francezii de la Citroen.

„Noul Ford Puma este deja livrat în toate piețele europene unde Ford este prezent, iar începând cu prima parte a acestui an, modelul construit la Craiova va fi, de asemenea, exportat și în Australia, fiind primul vehicul produs în România livrat pe această piață”, a anunțat Ford România.

Noul Ford Puma, construit exclusiv la Craiova, a primit rating-ul maxim de 5 stele în cadrul testelor de siguranță organizate de autoritatea independentă Euro NCAP, devenind singurul model de mașină fabricat vreodată în România care obține 5 stele din 5 la testele de impact. Totodată, Puma este și singurul model mild hybrid fabricat vreodată în România.


Citește și…


0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notifica-ma despre
guest
4 Comments
vechi
noi
Inline Feedbacks
View all comments
Naivu
Naivu
5 luni

Salut Adrian, ma bucur ca au inceput sa fie produse si la noi hibride (chiar daca doar „blande”), nu doar ICE-uri low cost; poate pe viitor si electrice. Din https://0-100.ro/2019/06/26/noul-ford-puma-felina-din-inima-olteniei-cel-mai-avansat-automobil-fabricat-in-romania/ : „Pe lângă acestea, Ford Puma mai poate fi echipat cu: Tempomat adaptiv, cu funcție oprire-pornire”. Este asa-zisul sistem „START/STOP” numit si „micro-hybrid”?
Auzisem ca sistemul START/STOP este/va deveni obligatoriu pt noile modele puse in vanzare in Europa (bineinteles pt ele care nu sunt deja electrificate de la mild-hybrid in sus); se pare ca este oferit doar ca optiune.

Naivu
Naivu
5 luni
Reply to  Adrian Mitrea

Multumesc de lamuriri! Interesant tempomatul, sper ca mentine o distanta rezonabila si nu merge chiar „pe bara celui din fata” (si nici nu poate fi setat sa mearga foarte aproape de catre soferii mai „jmecheri”)!
Tocmai am intrebat pe cineva care conduce Logan cumparat nou acum un an jumate: are START/STOP dar l-a dezactivat pt ca il streseaza cand se opreste motorul. Stiti cam din ce an a fost impus sistemul START/STOP? (masina mea, fabricata 2008, nu are)