Acasa Ford Ford Puma de Craiova și Volkswagen Golf 8, 5 stele din 5 la Euro NCAP

Ford Puma de Craiova și Volkswagen Golf 8, 5 stele din 5 la Euro NCAP

de Adrian Mitrea

Două mașini foarte relevante pentru piața din România și chiar și pentru cea europeană, Ford Puma și Volkswagen Golf 8, au obținut 5 stele din 5 posibile la testele de siguranță auto Euro NCAP – organismul european independent de certificare a siguranței automobilelor. Audi Q8, Nissan Juke, MG ZS (electric) și MG HS au obținut un rezultat similar, în timp ce tripleta Volkswagen e-up!, Skoda Citigo și SEAT Mii (versiuni restilizate) s-a ales cun un scor de 3 stele din 5. Și modelul Aiways U5 s-a ales tot cu 3 stele din 5. Toate aceste rezultate au fost publicate de Euro NCAP în 18 Decembrie 2019.


Euro NCAP realizează teste de impact cu autovehicule noi, oferind consumatorilor informații despre modul în care acestea se pot comporta într-un accident rutier. Organismul a fost înființat în 1997 și este susținut de guverne din UE, precum și de organizații ale automobiliștilor, consumatorilor și firmelor de asigurare.

Rezultatele de la testele Euro NCAP se aplică strict mașinilor cu specificații europene, aflate la vânzare în Europa. Astfel, se poate ca aceeași mașină (marcă, model) să se comporte diferit în alte teste similare, în alte părți ale lumii, dacă diferă criteriile de testare sau specificațiile modelului respectiv în materie de siguranță activă și pasivă.

Primele rezultate Euro NCAP au fost anunțate în data de 4 februarie 1997. In testele de la acea vreme, Rover 100 obținea o singură stea (din 5), iar Fiat Punto, Nissan Micra, Opel Corsa și Renault Clio aveau 2 stele din 5. În prezent majoritatea mașinilor obțin 4 sau 5 stele la testele Euro NCAP, mai sunt și unele cu trei stele și foarte rar mașini cu 2 stele.


2
Lasa un comentariu

avatar
1 Comment threads
1 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
Adrian MitreaNaivu Recent comment authors
  Subscribe  
noi vechi
Notifica-ma despre
Naivu
Cititor
Naivu

Cate stele EURO NCAP are cealalta masina de la Craiova, Ford Ecosport? Dar Daciile ce mai fac, tot la 3 stele au ramas? Auzisem ca Daciile au NCAP-uri diferite fctie de piata (era vorba de o situatie din America de S), este posibil ca Ford Puma vandut la noi sa aiba mai putin de cele 5 stele?