Acasa Foto TOP 10 Concepte auto prezentate la Salonul Auto de la Frankfurt

TOP 10 Concepte auto prezentate la Salonul Auto de la Frankfurt

de Adrian Mitrea

2. Opel Monza

Monza este un fel de nume de familie pentru masinile Opel care vor fi lansate de azi inainte, dupa cum explica designerul Friedhelm Engler, intr-un interviu acordat 0-100.ro.

„Avem in fata noastra conceptul Monza, care simbolizeaza viziunea viitorului design-ului Opel, dar si o declaratie din partea marcii. (…) Aceasta este o viziune care merge cam zece ani in viitor, pana in 2022. Daca vrei sa vezi orizontul, trebuie sa te ridici. De aceea conceptul Monza merge foarte departe din multe puncte de vedere. E ca atunci cand mergi. Inainte sa incepi sa mergi, trebuie sa stii unde te duci. Vest, Sud, Est? De indata ce ai decis acest lucru, te intrebi cat de mult in Sud vrei sa mergi. Daca vrei sa mergi trei zile, iti faci bagajele pentru trei zile. Daca vrei sa mergi 15 minute, probabil ca nu o sa iei nimic cu tine. Asa incepe orice calatorie. Cu conceptul Monza, calatoria pentru marca Opel va dura 8-10 ani. Deci plecam de la masinile pe care le avem la stand acum, iar in toata aceasta calatorie ne indreptam spre ceea ce indica Monza. Nu se va intampla brusc, ci treptat. Este o calatorie. De aceea ai nevoie de o viziune. Daca nu o ai, nu ai nicio idee. Fara o idee, esti pierdut”, a explicat Engler rostul lui Opel Monza.

Monza Concept arata clientilor la ce se pot astepta de Opel in viitor. El se concentreaza pe doua teme principale, ce vor reprezenta prioritati de varf pentru peste 6.000 de ingineri, tehnicieni si designeri din cadrul centrului Opel din Russelsheim, ce dezvolta generatia urmatoare de modele Opel, spune compania auto germana.

„Sportivitatea modelelor Opel a fost intotdeauna legata de functionalitate si, in aceasta privinta, Monza Concept aduce un omagiu modelului esential Opel Monza Coupe, construit intre 1978 si 1986. Si acesta imbina eleganta si dinamismul cu solutii inteligente si functionale dedicate soferilor si pasagerilor. Asemanarile dintre cele doua autovehicule sunt evidente in ceea ce priveste elementele de design, precum suprafetele mari, vitrate si linia mediana coborata”, a anuntat Opel.

Modelul Monza original a fost primul autovehicul de pe piata care avea un afisaj digital pe plansa de bord, iar Monza Concept preia si duce mai departe aceasta inovatie.

click aici pentru galeria foto

Navigheaza

Lasa un comentariu