Acasa Foto TOP 10 Concepte auto prezentate la Salonul Auto de la Frankfurt

TOP 10 Concepte auto prezentate la Salonul Auto de la Frankfurt

de Adrian Mitrea

9. Volvo Concept Coupe

Volvo Concept Coupe este primul dintr-o serie de trei concepte care dovedesc in ce mod se va schimba designul marcii suedeze. Concept Coupe este un hibrid plug-in care dezvolta 400 CP si are la interior un touch-screen mare, dar si insertii de cristal si lemn. Conceptul preia si elemente de la un model emblematic din anii ’60: P1800.

Compania a creat o noua arhitectura Scalable Product Architecture (SPA), iar masina de la Frankfurt este prima dintr-o serie de trei care vor demonstra ce poate acest nou design. Interesant este ca primul model de serie in care se va regasi arhitectura este SUV-ul XC 90, deci un model foarte diferit fata de coupe, SUV-ul urmand sa iasa pe piata in 2014.

Thomas Ingenlath, vicepresedinte de design la Volvo, spune insa ca primul concept nu este o masina futuristica si indepartata de realitate, ci una ale carei trasaturi se vor regasi la masinile de serie, mai ales cand e vorba de partea frontala.

La interior sunt finisaje de lux: lemn, sticla, piele si cristal, iar pe bord se gaseste un touch-screen de mari dimensiuni. Masina va dispune de un motor turbo pe benzina de 2 litri si de un motor electric, puterea totala fiind in jurul a 400 CP. Volvo Coupe Concept este un plug-in hybrid, putand asadar sa fie incarcat la priza.

click aici pentru galeria foto

Navigheaza

Lasa un comentariu