Acasa Foto VIDEO, FOTO: Nissan arata ambitii mari la Geneva. Conceptul Sway da indicii despre inlocuitorul lui Micra, iar oficialii marcii anunta SUV electric si tachineaza Ford

VIDEO, FOTO: Nissan arata ambitii mari la Geneva. Conceptul Sway da indicii despre inlocuitorul lui Micra, iar oficialii marcii anunta SUV electric si tachineaza Ford

de Adrian Mitrea

Paul Willcox si Nissan Sway Concept (sursa - Nissan)

Nissan pare in forma maxima la Salonul Auto de la Geneva (5-15 martie), unde conceptul Nissan Sway da indicii despre modelul care va inlocui Micra si chiar despre liniile viitorului Nissan Leaf. Oficialii Nissan anunta un concept SUV/crossover electric pentru acest an si ii tachineaza pe americanii de la Ford, profitand de succesul comercial inregistrat de Nissan Qashqai.

Nissan Sway Concept are 4.010 mm lungime, 1.780 mm latime, 1.385 mm inaltime si un ampatament de 2.570 mm.

„In ultimii doi ani am prezentat concepte care exprima directia emotionala a limbajului de design Nissan, cu semnaturi estetice unice, cum ar fi grila radiatorului V-Motion si Plafonul Plutitor. Noul design a fost implementat pe noile modele si vor veni si altele”, a declarat Shiro Nakamura, seful de design al Nissan, la Salonul Auto de Geneva.

Shiro Nakamura si Nissan Sway Concept (sursa - Nissan)

Nissan a vandut 5,3 milioane de autovehicule in 2014, nivel record pentru companie. Strict in Europa marca japoneza a inregistrat o crestere de 13,2% fata de anul anterior si cota de piata pe Batranul Continent a ajuns la 4,1%, cea mai mare din istoria Nissan, pe aceasta piata.

„Ne uitam la tehnologii de propulsie electrica pentru crossover-e. Veti vedea un exemplu mai tarziu in acest an. Leadership-ul in materie de SUV-uri si crossover-e va ramane o componenta de baza a viitorului Nissan”, a declarat Paul Willcox, presedintele Nissan Europe.

Oficialul Nissan se arata foarte incantat de succesul comercial al SUV-ului compact Nissan Qashqai si spune ca reteta acestui model va fi aplicata si altor modele ale marcii.

„Din punctul de vedere al calitatii, chiar si clienti de marci premium migreaza la Qashqai si alte crossover-e ale noastre, pentru ca am stabilit noi standarde de calitate in aceasta clasa. Vom aplica aceleasi criterii si restului gamei noastre, inclusiv la masinile mici”, a spus Willcox.

standul Nissan la Salonul Auto de la Geneva 2015

El nu s-a ferit sa sublineze succesul lui Qashqai prin a-i tachina pe cei de la Ford: „Cea mai bine vanduta versiune de Nissan Qashqai este Tekna, care include multe elemente tehnologice care vor face condusul autonom o realitate. De fapt, echiparea Tekna este atat de populara incat depaseste la vanzari toata gama de echipari a Ford Mondeo in majoritatea pietelor europene”.

Paul Willcox a anuntat si cele mai recente cifre de vanzari pentru electricul Nissan Leaf: 160.000 unitati comercializate din 2010 si pana in prezent, ceea ce face ca masina sa aiba o cota de 50% din piata mondiala de masini electrice. Totodata, Nissan Leaf este cel mai bine vandut automobil electric din istorie.

Nissan Leaf este si platforma de cercetare pentru dezvoltarea masinilor Nissan care se conduc singure.

„In Japonia si SUA facem teste impreuna cu noul nostru partener, NASA, in domeniul masinilor care se conduc singure”, a declarat Paul Willcox, la Geneva, adaugand ca Nissan a inceput cercetarea pentru astfel de masini inca din 1990.

Nissan Sway Concept

citeste AICI toate stirile legate de Salonul Auto de la Geneva 2015

Lasa un comentariu