Acasa Romania Eldrive România și Porsche România, comandă de 5 milioane Euro pentru stații MOON Power (Alpitronic)

Eldrive România și Porsche România, comandă de 5 milioane Euro pentru stații MOON Power (Alpitronic)

de Adrian Mitrea

Eldrive România și Porsche România își consolidează parteneriatul început în 2023 printr-o comandă nouă de stații de încărcare pentru mașini electrice. Concret, Eldrive România va cumpăra, în 2024, peste 300 de stații de încărcare Alpitronic, de la MOON Power România, parte a Porsche România – importatorul general al mărcilor Volkswagen, Audi, Seat, Cupra, Skoda, Das WeltAuto.

Aceste stații vor fi montate pe tot teritoriul țării noastre. Scopul este de a crește calitatea și densitatea rețelei de încărcare Eldrive România.

„Serviciile de încărcare EV de la Eldrive România vor acoperi integral teritoriul țării, în 2024, iar calitatea stațiilor și fiabilitatea lor sunt elemente cheie pentru utilizatori”, a declarat Camelia Popescu, Country Manager Eldrive în România.

Stațiile comercializate sub marca MOON Power sunt produse de Alpitronic (Italia). Ele sunt aduse în România de cel mai mare importator de automobile de pe plan local: Porsche România. Compania reprezintă pe plan local mărcile Volkswagen, Audi, Seat, Cupra, Skoda, Das WeltAuto.

Eldrive România și Porsche România, tot mai puternici pe segmentul EV

În doar câteva luni, Eldrive a devenit cel mai mare client MOON Power din România.

Eldrive instalează și operează astfel de stații, MOON Power – Alpitronic, din 2023. Ce a început ca un proiect pilot, anul trecut, se extinde acum la nivelul întregii țări.

Stațiile vor fi și mai ușor de recunoscut decât până acum pentru că, mai nou, vin direct din fabrică vopsite în culoarea albastru specifică Eldrive (foto mai jos).

„Porsche România, prin brandul MOON Power, arată cât de importantă a devenit electromobilitatea în grupul nostru auto. Nu numai că avem deja peste 180 de puncte de încărcare instalate la toți distribuitorii noștri de autovehicule, dar alături de companiile puternice care oferă servicii de încărcare în România, cum este Eldrive, aceste stații vor fi peste tot unde au nevoie clienții noștri: în centre comerciale, benzinării, clădiri de birouri și zone rezidențiale”, a declarat Brent Valmar, Director General Porsche România.

Despre MOON Power

MOON Power oferă în România, la fel ca în toate țările în care marca este prezentă, servicii și dotări complete pentru mobilitatea electrică. Așadar, MOON Power furnizează stații de încărcare de mare și mică putere (rezidențial), precum și soluții complete pentru acestea: consultanță, instalare, mentenanță.

Colaborarea dintre MOON Power și principalii furnizori de servicii de încărcare din România face ca aceste stații să fie operaționale în tot mai multe rețele de încărcare.

Despre Eldrive România

Eldrive este un brand al companiei internaționale Eldrive Holding GmbH, care operează în România prin societatea eMobility Charging S.R.L. Eldrive activează și în Bulgaria și Lituania.

În acest moment sunt active peste 1.200 de puncte de încărcare în rețeaua Eldrive, dintre care aproximativ 400 în România.

Eldrive România este unul dintre principalii furnizori de servicii de încărcare pentru mașini electrice din țară. Stații de încărcare Eldrive sunt amplasate în parcările centrelor comerciale, clădirilor de birouri, cartierelor rezidențiale și stațiilor de carburanți.

Sesiunile de încărcare pot fi pornite prin aplicație de mobil pentru iPhone și Android, precum și cu card RFID emis de Eldrive România sau prin funcția Autocharge.


OMV Petrom cumpără Renovatio e-charge

Proiect uriaș: 40 milioane Euro de la BEI pentru 10.500 stații de încărcare Eldrive

Tesla Supercharger, liber pentru toată lumea, acum și în România

Parteneriat Eldrive România și AFI: HUB cu 13 stații de încărcare pentru mașini electrice la AFI Cotroceni

Mașina electrică perfectă nu există încă

Cât costă o baterie de mașină electrică în 2023? S-a ajuns la circa 155 USD pentru 1 kWh


1 comentariu

Dumi 29 aprilie 2024 - 20:39

Se misca binisor eldrive in ultima vreme, bravo lor. Cei de la renovatio se cam sting in peisaj, au cam ramas cu vechile statii, lente, multe nefunctionale si de obicei cu maxim 1-2 standuri de incarcare. Deocamdata achizitia OMV Petrom nu pare sa le aduca vreun beneficiu.

Reply

Lasa un comentariu