Acasa Dacia Cel mai mare SUV Dacia va fi fabricat în România

Cel mai mare SUV Dacia va fi fabricat în România

de Adrian Mitrea

Cel mai mare SUV Dacia va fi fabricat în România, la Mioveni, și va fi puternic inspirat de conceptul Dacia Bigster, a anunțat producătorul auto. Dacia n-a menționat dacă numele Bigster va fi păstrat pentru modelul de serie, însă a confirmat că acest SUV – cel mai mare model Dacia – va fi produs în țară și va ajunge pe piață în 2025.

„Viitorul SUV de segment C va fi construit pe platforma CMF-B”, a anunțat Dacia, într-un comunicat de presă.

Odată cu prezentarea, în data de 14 Ianuarie 2021, a planului strategic Renaulution, a fost anunțată ambiția Dacia de a-și extinde gama de modele și de a-și afirma prezența în segmentul C european.

„Pentru a pune în practică acest obiectiv, a fost luată decizia ca viitorul model bazat pe conceptul Bigster să fie produs la uzina de la Mioveni. Fidel spiritului Dacia, noul SUV, robust și spațios, va fi lansat în 2025”, se arată într-un comunicat de presă al Dacia.

Dacia Duster 3, din 2024

Cu doar un an mai devreme, în 2024, pe linia de montaj a uzinei de la Mioveni își va face apariția și cea de a treia generație a modelului Duster. Așadar, Dacia Duster 3 va fi și el fabricat în România.

Noul Duster va fi dezvăluit publicului (online) în ultimul trimestru din 2023. Comercializarea va demara în primul trimestru din 2024, au declarat oficialii Dacia. Practic, anul viitor pe vremea aceasta noul Duster va fi în orice showroom Dacia.

Atât viitorul Duster (3), cât și noul SUV bazat pe conceptul Bigster, sunt dezvoltate pe platforma CMF-B a Renault Group.

Această platformă tehnică reprezintă un element important în strategia industrială a mărcii Dacia. Ea va asigura dezvoltarea unei game largi de vehicule, cu lungimi de la 4,1 metri la 4,6 metri. 

Pe această platformă se pot astfel produce vehicule cu tipuri diferite de caroserie: sedan, hatchback și SUV. Ca dimensiuni, e vorba despre autovehicule din segmentele B și C, cu tracțiune 4×2 sau 4×4. Motorizările pot fi termice sau hibride, conforme cu evoluția reglementărilor în domeniu.

Datorită platformei CMF-B, Dacia dispune de agilitatea necesară pentru dezvoltarea noului său plan produs: ce mașini să lanseze în viitor.

România & Maroc

Alături de Duster și „Bigster” un alt model alocat fabricii din Mioveni este Jogger. Însă acest model va urma să fie fabricat și în Maroc, din al doilea trimestru al anului 2024. Așadar, Jogger se va produce și în România și în Maroc – toate versiunile de motorizare, inclusiv cea hibridă – HYBRID 140.

„Dacia a intrat într-o nouă fază a evoluției sale și se pregătește să abordeze segmentul C, mizând pe aceleași atuuri care au contribuit la succesul actual al mărcii: preocuparea de a răspunde așteptărilor clienților, oferindu-le ceea ce este esențial, la cel mai bun raport prestații/preț”, a declarat Mihai Bordeanu, director general Automobile Dacia.

Uzina din România va produce, la nivelul anului 2025, modelele Logan, Jogger, Duster și „Bigster”. Bigster între ghilimele pentru că numele final al modelului nu este încă anunțat. Cert este că cel mai mare SUV Dacia va fi fabricat în România și doar în România.11 comentarii

Carlos 17 martie 2023 - 14:29

Cum sa denumesti o masina de clasa compacta Bigster. Daca fac si o masina de clasa medie cum o s-o numeasca, Hugester?

Reply
Mihai 17 martie 2023 - 15:41

Pt cei de la Dacia: Daca introduceti combinatia 4×4, automata, benzina cu diferential blocabil aveti cea mai de succes masina din lume.

Reply
George 19 martie 2023 - 10:46

Asta î-mi doresc şi eu . 🤞

Reply
Mircea 17 martie 2023 - 20:06

Dea Domnul să fie așa! La cât de repede se schimbă „garda” la Renault încep să mă îndoiesc.

Reply
Cyp 18 martie 2023 - 10:43

Nu trebuie să criticam!! Bine că se țin în pas cu ceilalți!

Reply
Cristi 18 martie 2023 - 11:53

Sa vedem prețul…..vad ca în mai toate filmulețele nu spune nimeni nimic de preț?.
Preț pe motorizari ?

Reply
Adrian Mitrea 18 martie 2023 - 12:13

E prea devreme pentru preț și motorizări. Dacă le aflam, le scriam. Nu e logic?
E ca și cum naște nevasta azi și te întreabă lumea la ce liceu dai copilul. Ai răbdare. Toate la timpul lor. Dacă informația lipsește înseamnă că n-am putut s-o aflu încă. Asta e valabil la orice articol despre orice automobil. A apărut prima brumă de informație și mereu apare cineva care întreabă despre prețuri, garanție, motoare și fiabilitate. ESTE PREA DEVREME PENTRU ASTA!

Reply
Alexsndru 19 martie 2023 - 03:29

F.bine….Doamne ajută

Reply
Doru 21 martie 2023 - 12:49

Dacia va produce și modelul Jogger în uzinele din România și Maroc, toate versiunile de motorizare, inclusiv cea hibridă HYBRID 140, dar se pregătește să abordeze segmentul C, mizând pe aceleași atuuri care au contribuit la succesul actual al mărcii.

Reply
Fuzzy 3 aprilie 2023 - 14:28

Felicitari Dacia pentru ambitia sa de a continua sa produca automobile in Romania! Acest SUV Bigster va fi o mare oportunitate pentru clientii care cautau un model Dacia mai spatios, robust si elegant!

Reply
InstaPress 10 aprilie 2023 - 15:40

Felicitari Dacia pentru parcursul stralucit! E minunat sa vedem cat de mult contribuie aceasta mare companie romaneasca la diversificarea si imbunatatirea gamei de produse auto din Romania. Abia astept sa vad astfel de produse pe strazile noastre!

Reply

Lasa un comentariu