Acasa Eco VIDEO: Prim contact cu Jaguar I-PACE, SUV 100% electric. Bonus: discuție cu pictorul Adrian Mitu despre designul mașinii

VIDEO: Prim contact cu Jaguar I-PACE, SUV 100% electric. Bonus: discuție cu pictorul Adrian Mitu despre designul mașinii

de Adrian Mitrea

Jaguar I-Pace (sursa – Jaguar)

Jaguar I-PACE, primul model 100% electric al mărcii premium britanice Jaguar, a fost adus în România preț de câteva zile pentru a fi prezentat presei și potențialilor clienți. Am sintetizat acest prim contact cu mașina într-un clip de prezentare statică (fără test drive) pe care sperăm să-l găsiți util și informativ. Pe piața din România livrările vor începe în luna Septembrie, 2018. Pe lângă apariția-surpriză a lui Ilie Năstase în cadru, l-am întâlnit lângă I-PACE și pe pictorul Adrian Mitu.

Mașina a fost prezentată în premieră mondială la Salonul Auto de la Geneva (8-18 Martie), iar la două săptămâni distanță a ajuns și în România, urmând ca după cele câteva zile petrecute la Băneasa Shopping City să fie transferată în Polonia pentru prezentări similare.

Premium Auto, compania care importă Jaguar (și Land Rover, Range Rover) în România, parte a Țiriac Holdings, spune că a început deja să preia comenzi pentru acest model, livrările urmând să fie onorate din toamnă – cel mai probabil din Septembrie. Jaguar I-PACE devine primul SUV electric care se va vinde în România. Tesla încă nu are o reprezentare oficială la noi în țară, iar Audi, BMW și Mercedes-Benz vor lansa SUV-urile lor electrice din 2019 încolo. Cei de la Audi au anunțat că încept și ei să înscrie oameni pe lista cu precomenzi în baza unui depozit de 1.000 Euro + TVA.

Deși Jaguar I-PACE era inițial era așteptat la SIAB (Salonul Internațional Auto București), importatorul a decis să se retragă de la acest eveniment și să prezinte Jaguar I-PACE în mall (Băneasa Shopping City) pentru presă și public. Mașina a fost expusă în mall în perioada 28 Martie – 1 Aprilie.

Prețul de pornire pentru piața din România este 65.500 Euro + TVA (77.945 Euro cu tot cu TVA), iar versiunea expusă, fiind First Edition, costă 86.380 Euro + TVA (102.792 Euro cu tot cu TVA). Importatorul local spune că interesul din partea clienților este mare, motiv pentru care există opțiunea de a comanda mașina (prin dealeri) cu 15% avans. Deci și clienții de Jaguar pot beneficia de programul Rabla Plus prin care statul acordă un ecobonus de 10.000 Euro din prețul cu TVA pentru clienții care aleg să cumpere un automobil 100% electric.

Jaguar I-PACE are o caroserie de tip SUV/crossover cu cinci uși, cinci locuri și portbagaj și în față și în spate. Spațiul de depozitare din față este destinat mai degrabă calurilor de încărcare și unor obiecte mici.

„Profilul I-PACE are mai multe în comun cu supercarul C-X75, cu motor central, decât cu SUV-urile convenționale. Proporţia cabinei avansate, linia dinamică, curbura aripilor față, aspectul robust al pasajelor de roată spate și jantele mari, sportive, subliniază acest lucru”, se arată într-un comunicat de presă al Jaguar.

Jaguar I-PACE vine cu tracțiune integrală și autonomie de până la 480 km (baterie litiu-ion de 90 kWh) în sistemul nou de măsurare a eficienței automobilelor (WLTP). Mașina sprintează până la 100 km/h în 4,8 secunde grație celor două motoare care dezvoltă 400 CP (împreună) și 696 Nm. Încărcarea poate fi făcută la orice tip de priză – deci și prize domestice, și prize mai puternice destinate mașinilor electrice (22 kW, 50 kW, 100 kW).


Link-uri și articole utile:

2 comentarii

Banel 12 mai 2018 - 11:29

Care-i faza cu sistemul nou de masurare eficienta?

Reply

Lasa un comentariu