Acasa Audi Prototipul primului SUV Audi 100% electric vine la SIAB. Condica cu rezervări se deschide și pentru România

Prototipul primului SUV Audi 100% electric vine la SIAB. Condica cu rezervări se deschide și pentru România

de Adrian Mitrea

Audi e-tron quattro concept (sursa – Audi)

Conceptul Audi e-tron quattro va fi adus la Salonul Internațional Auto București (SIAB), ocazie cu care se deschid și rezervările pentru clienții din România pentru acest prim SUV 100% electric al Audi. Conceptul a fost prezentat în premieră mondială la Salonul Auto de la Frankfurt în 2015. Audi va aduce la SIAB (23 Martie-1 Aprilie), în premieră națională, noile Audi A6 și Audi A7 Sportback. AICI poți vedea toate știrile legate de SIAB 2018.

„Conceptul sub care am gândit standul Audi de la Salonul Internațional de Automobile București 2018 este Shape the Future. Vom prezenta clienților Audi din România modele care vor defini condusul viitorului. Gradul de digitalizare și de interconectare din dotarea A6, precum și propulsia integral electrică a noului e-tron quattro vor deveni prezențe uzuale pentru Audi foarte curând”, a declarat Bogdan Militaru, Brand Manager Audi în România, într-un comunicat de presă.

Versiunea de serie a conceptului va ajunge la clienți anul viitor, iar cu ocazia SIAB vizitatorii își pot rezerva acest SUV 100% electric pentru 1.000 Euro + TVA. Comenzile sunt astfel deschise pentru primele 50 de unități. Modelul este integral electric și atinge 100 km/h în 4,5 secunde, având o putere maximă de 320 kW (370 kW cu overboost).

Modelele e-tron (adică mașinile electrice sau electrificate ale Audi) sunt primele care vor putea fi încărcate cu 150 kW la stații electrice cu putere superioară, într-un interval de doar 30 de minute. Până în anul 2020 Audi și-a propus să dețină în portofoliu trei modele diferite, complet electrice.

Noul sedan Audi A6, pe care vi l-am prezentat deja de la Geneva, va putea fi văzut la SIAB, în premieră națională. Lansarea pe piața din România și disponibilitatea în showroom-uri a mașinii sunt programate pentru a doua parte a lunii Aprilie 2018.

Marca premium germană va fi la SIAB prezentă și cu gama Audi Sport, care include modelele R și RS. Între acestea se remarcă și noul Audi RS4 Avant care ajunge în 4,1 secunde de la 0 la 100 km/h. Deși circulă deja pe stradă, noul Audi A8 va fi expus și el la standul Audi.

La SIAB vor fi prezente mărci precum Audi, BMW, Ford, Honda, Lexus, Mazda, MINI, Opel, Skoda, SEAT, Suzuki, Toyota, Volkswagen, Volvo.

Pe de altă parte, mărci importante vor lipsi: Dacia, Renault, Nissan, Citroen, Peugeot, DS, Jaguar, Land Rover, Mitsubishi, Hyundai, Fiat, Alfa Romeo, Jeep.

2 comentarii

Costin 22 martie 2018 - 13:59

Si restul informatiilor esentiale pentru o masina electrica, cum sunt autonomia, capacitatea bateriei, garantia bateriei, unde sunt?
+ informatiile standard pentru o masina, gen data de comercializare, dotari posibile, pretul?

Macar de curiozitate sa vedem cum stau pe langa Tesla X…
… sau inca nici Audi/VW nu stie ce poata sa scoata in 2 ani?

Reply
Adrian Mitrea 22 martie 2018 - 16:03

Restul informațiilor nu au fost dezvăluite. Este vorba despre un prototip, informațiile vin cu țărâita. Și nu că așa vreau eu, ci că așa le comunică Audi.
P.S. Că vorbim de Tesla, zi-mi și mie despre Tesla Roadster prototype care sunt informațiile pe care le-ai cerut tu despre acest Audi. Ai să înțelegi instant că nu poți ști totul deodată și că nu poți inventa informații doar ca să-i oferi publicului ce vrea. Baftă!

Reply

Lasa un comentariu