Acasa Foto Mișcare surpriză de la Jaguar: I-PACE devine primul SUV electric care se comercializează oficial în România

Mișcare surpriză de la Jaguar: I-PACE devine primul SUV electric care se comercializează oficial în România

de Adrian Mitrea

Jaguar I-PACE, SUV-ul 100% electric prezentat în premieră mondială la Salonul Auto de la Geneva (8-18 Martie), a ajuns și în România, iar importatorul a anunțat că începe să preia comenzi pentru acest model, livrările urmând să fie onorate din toamnă. Jaguar I-PACE devine astfel primul SUV electric care se va vinde în România. Tesla încă nu are o reprezentare oficială la noi în țară, iar Audi, BMW și Mercedes-Benz vor lansa SUV-urile lor electrice din 2019 încolo.

Deși inițial era așteptat la SIAB (Salonul Internațional Auto București), Premium Auto – importatorul Jaguar în România – a decis să se retragă de la acest eveniment și să prezinte Jaguar I-PACE în mall (Băneasa Shopping City) pentru presă și public. Mașina este expusă în mall în perioada 28 Martie – 1 Aprilie.

Prețul de pornire pentru piața din România este 65.500 Euro + TVA (77.945 Euro cu tot cu TVA), iar versiunea expusă, fiind First Edition, costă 86.380 Euro + TVA (102.792 Euro cu tot cu TVA). Importatorul local spune că interesul din partea clienților este mare, motiv pentru care există opțiunea de a comanda mașina (prin dealeri) cu 15% avans, iar livrările vor fi onorate din toamnă. Deci și clienții de Jaguar pot beneficia de programul Rabla Plus prin care statul acordă un bonus de 10.000 Euro din prețul cu TVA.

„Profilul I-PACE are mai multe în comun cu supercarul C-X75, cu motor central, decât cu SUV-urile convenționale. Proporţia cabinei avansate, linia dinamică, curbura aripilor față, aspectul robust al pasajelor de roată spate și jantele mari, sportive, subliniază acest lucru”, se arată într-un comunicat de presă al Jaguar.

Mașina expusă în România are jante de 22 inch, însă în broșură mașina apare cu jante de cel mult 22 inch. I-PACE are o caroserie de tip SUV/crossover cu cinci uși, cinci locuri și portbagaj și în față și în spate. Spațiul de depozitare din față este destinat mai degrabă calurilor de încărcare și unor obiecte mici.

Jaguar I-PACE vine cu tracțiune integrală și autonomie de până la 480 km (baterie litiu-ion de 90 kWh) în sistemul nou de măsurare a eficienței automobilelor (WLTP). Mașina sprintează până la 100 km/h în 4,8 secunde grație celor două motoare care dezvoltă 400 CP (împreună) și 696 Nm. Încărcarea poate fi făcută la orice tip de priză – deci și prize domestice, și prize mai puternice destinate mașinilor electrice (22 kW, 50 kW, 100 kW).

6 comentarii

Catalin 31 martie 2018 - 01:09

Bestiala masina, admir cutezanta celor de la Jaguar de a fii primii cu un SUV electric premium👍

Reply
johnny 31 martie 2018 - 13:53

arată într-un mare fel, baterie de 90 kwh, putere motoare 400 cp, încărcare ultra rapidă.. E prima EV de nivel Tesla S sau X, și la un preț mai mic, și disponibilă azi, nu peste 3 ani. excelent

Reply
Marius Amariei 31 martie 2018 - 19:51

Amazing !!!

Reply
George 7 aprilie 2018 - 09:55

Pacat de incarcarea AC limitata la 7kW monofazat.

Reply
Adrian Mitrea 7 aprilie 2018 - 19:09

Tot o încarci complet în 13 ore la priză semi-rapidă sau wall-box, deci peste noapte. Nu e o tragedie. Când vrei să faci mulți km și vrei încărcare rapidă, încarci la DC 50 kW (sau la mai mult). În rest, încărcarea acasă peste noapte, la priză normală sau la wall-box, este suficientă pentru drumurile din următoarea zi.
Da, este un minus, nu contest, dar nu atât de mare.

Reply
George 11 aprilie 2018 - 11:51

Da, asa e. Oricum e de apreciat ca este o masina reala, care poate fi comandata fata de restul care sunt tot timpul la doi ani in viitor. Desi in alta clasa de pret si public tinta, ar fi interesat de investigat ce se intampla cu Nissan Leaf in Romania. L-au anuntat in Februarie, in Martie dealerii au inceput sa ceara clientilor avansuri de 1000 Euro fara a sti preturile sau estimari de livrare. Intre timp de la inceputul lunii in Europa au crescut preturile cu 1000-1500 Euro datorita cererii 🙂 iar la noi e liniste.

Reply

Lasa un comentariu