Acasa Nissan Airbag-urile Takata lovesc in aproape 3.800 masini Nissan din Romania. Rechemare in service pentru Almera, X-Trail, Navara, Terrano si Patrol

Airbag-urile Takata lovesc in aproape 3.800 masini Nissan din Romania. Rechemare in service pentru Almera, X-Trail, Navara, Terrano si Patrol

de Adrian Mitrea

Crash Test Nissan Almera (sursa - Euro NCAP)

Problemele de fabricatie ale airbag-urilor Takata duc la o rechemare in service ce vizeaza 3.784 automobile Nissan vandute in Romania, chiar daca sunt masini mai vechi. Sunt rechemate in service modelele Nissan Almera, Nissan X-Trail, Nissan Navara si Nissan Patrol.

Nissan a identificat posibilitatea aparitiei unei zone de neetanseitate a capsei pirotehnice a anumitor airbag-uri pasager, permitand intrarea umezelii in capsa pirotehnica si deteriorarea acesteia. In anumite conditii deteriorarea capsei pirotehnice poate duce la o declansare anormala a airbag-ului pasager. In situatii extreme, deteriorarea capsei pirotehnice poate crea o suprapresiune in momentul declansarii airbag-ului ce are ca rezultat spargerea capacului airbag-ului.

Campania de rechemare presupune verificarea airbag-ului pentru pasagerul din dreapta si inlocuirea acestuia daca este cazul. Operatiunea poate dura maximum o ora si jumatate.

Circa 100 de milioane de masini sunt afectate la nivel mondial de problemele airbag-urilor produse de Takata.

La fel ca si in cazul altor operatiuni de rechemare in service, remedierea defectului este gratuita, fiind suportata de fabricant.

AICI poti vedea toate campaniile de rechemare facute de producatorii auto, pe piata din Romania.

Lasa un comentariu