Acasa Industrie Mercedes-Benz ar putea deschide o uzina in Polonia. Varianta Rusia pare sa fi cazut pe planul doi

Mercedes-Benz ar putea deschide o uzina in Polonia. Varianta Rusia pare sa fi cazut pe planul doi

de Vlad Barza

Mercedes-Benz CLA (sursa - Daimler)

Grupul Daimler intentioneaza sa deschida o uzina auto in Polonia, scriu publicatii poloneze si germane, citand surse apropiate discutiilor. Pana de curand Rusia parea sa fie favorita, insa acum nu mai este o optiune viabila. Mercedes-Benz are de cativa ani o uzina in Ungaria si ar vrea sa mai deschida o unitate de productie fiindca vanzarile traverseaza o perioada buna, scrie Automotive News.

Zona vizata este Jawor, in partea de Sud-Vest a Poloniei, unde a fost aproape de a se instala compania Jaguar Land Rover, care a ales pana la urma Slovacia pentru uzina central-europeana. In Polonia ratarea investitiei de peste 1,5 miliarde euro a provocat furie, astfel ca e de asteptat ca tara sa faca tot ce este posibil pentru a convinge Mercedes-Benz sa se instaleze.

In ianuarie, seful Daimler, Dieter Zetsche, spunea ca se gandeste la deschiderea unei uzine in Rusia, tara unde vanzarile Daimler au atins „performante remarcabile”. Insa publicatia Automobil Produktion citeaza surse care spun ca varianta Rusia nu mai este in prim-plan, mai ales ca tara condusa de Putin este in mare criza economica. Sursele mai spun ca germanii ar vrea sa aiba si o uzina de motoare in Polonia si un anunt ar putea fi facut pana la final de martie.

Mercedes-Benz traverseaza o perioada buna si vanzarile companiei au urcat cu 16% in primele doua luni, la peste 284.000 unitati. Obiectivul este de a depasi cifrele de vanzari ale BMW pana la final de deceniu, BMW fiind in acest moment lider de piata, iar Audi pe locul al treilea.

Pentru aceasta noua uzina a Mercedes-Benz s-a scris ca si Slovacia si Ungaria ar fi pe lista, aparand si informatii cum ca Romania s-ar numara printre candidate. Romania a pierdut in 2008 uzina Mercedes-Benz in lupta cu Ungaria, si cum de atunci infrastructura nu s-a imbunatatit prea mult la noi in tara este greu de crezut ca germanii ar alege acum tara noastra.

Mercedes-Benz a produs anul trecut 183.000 de masini la uzina de la Kecskemet, Ungaria.

Lasa un comentariu