Acasa Jaguar MINI, Tesla, Jaguar si Land Rover nu vor sa participe la Salonul Auto de la Detroit in 2016

MINI, Tesla, Jaguar si Land Rover nu vor sa participe la Salonul Auto de la Detroit in 2016

de Adrian Mitrea

La Salonul Auto de la Detroit 2015 (sursa - NAIAS)

Marcile MINI, Tesla Motors, Jaguar si Land Rover vor fi cele mai importante absente de la Salonul Auto de la Detroit care se tine in fiecare an in luna ianuarie. Unul dintre locurile lasate libere de aceste marci va fi utilizat de Aston Martin, marca de lux britanica ce nu a mai avut din 2009 stand la Detroit, informeaza Automotive News.

Marca britanica MINI, detinuta de BMW Group, nu numai ca nu va avea stand la Detroit, in ianuarie 2016, dar va lipsi si de la Salonul Auto de la Geneva (martie 2016). Acest lucru se intampla deoarece marca vrea sa se concentreze pe anumite saloane auto si pe alte evenimente care atrag un public ceva mai specific marcii MINI. Miscarea nu este chiar o surpriza deoarece astfel de ganduri exista de mai multa vreme in industia auto, iar Volvo a fost printre primele marci care a anuntat ca isi va diminua prezenta la astfel de evenimente.

Spatiul pe care MINI l-ar fi ocupat in mod normal la Detroit va fi utilizat de compania mama, BMW Group, pentru marca BMW. Probabil acelasi lucru se va intampla si la Geneva.

In cazul Tesla Motors refuzul de a participa la acest salon era asteptat. In acest an Tesla a avut stand, dar nu si conferinta de presa. Supararea este mare la Tesla Motors deoarece legea statului Michigan nu permite vanzarea directa a masinilor de catre producator clientilor (adica modelul de vanzare al Tesla), fapt care inseamna ca, oficial, masinile marcii nu pot fi comercializate in Michigan. Iar orasul Detroit in care are loc salonul auto se afla in statul Michigan.

Jaguar si Land Rover „se pastreaza” pentru evenimentul auto din Geneva, iar retragerea de la Detroit arata si ca cele doua marci premium britanice nu au ce noutati sa arate.

La Salonul Auto de la Detroit sunt asteptate circa 40 de premiere auto, majoritatea dedicate pietei americane.

Concurenta pe piata saloanelor auto din lume a devenit acerba odata cu dezvoltarea pietelor auto din China si Rusia, iar in SUA se mai tine un salon auto important la Los Angeles (de regula in luna noiembrie a fiecarui an) . Se tin saloane auto la Moscova, Shanghai si Guangzhou – toate castigand in importanta in ultimii ani. La ele se adauga consacratele saloane din Tokyo, Geneva, Paris si Frankfurt.

Lasa un comentariu