Acasa Romania Aproape 1.000 de masini Toyota din Romania sunt rechemate in service din cauza airbag-urilor Takata

Aproape 1.000 de masini Toyota din Romania sunt rechemate in service din cauza airbag-urilor Takata

de Adrian Mitrea

Interior Toyota RAV4 2009 (sursa - Toyota)

Un total de 947 automobile Toyota Yaris, Toyota RAV4 si Toyota Hilux comercializate in Romania sunt rechemate in service din cauza unor posibile probleme cu airbag-urile produse de furnizorul japonez Takata. Masinile sunt fabricate in tari precum Japonia, Franta si Africa de Sud.

“Masinile vizate de aceasta campanie sunt echipate cu airbag sofer cu o singura treapta de declansare. Toyota considera ca in interiorul capselor pirotehnice ale airbag-urilor, de-a lungul timpului, poate sa patrunda umiditate. Din aceasta cauza, in timpul unui accident si cand se declanseaza capsa pirotehnica, acestea pot deveni predispuse la spargere. Spargerea capsei pirotehnice poate elibera fragmente metalice care pot lovi si rani pasagerii masinii”, a anuntat Toyota.

Inlocuirea capsei pirotehnice dureaza mai putin de o ora, iar reparatia este gratuita.

Aceasta campanie de rechemare in service face parte din “seria Takata”, fiind cunoscut faptul ca firma japoneza a produs milioane de airbag-uri cu defecte la capsele pirotehnice. Problema a fost pusa pe seama extinderii prea rapide a companiei si a neglijarii standardelor de calitate.

Pana acum, in 2015, alte rechemari in service, in Romania, au fost facute de Renault, Nissan, Opel, Honda, Mercedes-Benz, Opel si Volkswagen. AICI poti vedea toate campaniile de rechemare facute de producatorii auto, pe piata din Romania.

Lasa un comentariu