Acasa Foto FOTO: Noul Lexus RX, premiera mondiala la New York

FOTO: Noul Lexus RX, premiera mondiala la New York

de Adrian Mitrea

Lexus RX (sursa - Lexus)

Lexus, marca premium a Toyota, prezinta a patra generatie a SUV-ului RX la Salonul Auto de la New York (3-12 aprilie), ocazie cu care putem vedea un Lexus RX mai spatios si mai sportiv, dupa cum spune producatorul auto japonez. Lexus RX este cel mai bine vandut model din istoria de 26 de ani a Lexus.

Masina vine cu un propulsor V6 pe benzina, de 3,5 litri, precum si cu motorizare hibrida care are la baza acelasi propulsor. Cutia de viteze este de noua generatie, automata cu opt trepte. Ramane de vazut ce specificatii va avea modelul pentru piata europeana.

Noul RX va aduce noi clienti pentru Lexus si va satisface toate exigentele clientilor actuali ai marcii, crede designerul-sef, Takayuki Katsuda. Va exista si o versiune F Sport.

Sunt disponibile jante de 20 inch, care le inlocuiesc pe cele actuale de 19 inch, iar ampatamentul a fost marit.

Masina are 4.890 mm lungime, 1.895 mm latime, 1.690 mm inaltime, 2.790 mm ampatament, ecartament fata 1.640 mm si ecartament spate 1.630 mm.

Lexus a vandut circa 2,1 milioane de unitati RX in toti anii in care acest model a fost comercializat, iar 3 din 10 modele Lexus este un RX.

click AICI pentru toate stirile de la Salonul Auto de la New York 2015

Lasa un comentariu