Acasa Nissan Nissan recheama in Romania 59 de masini Juke, pentru posibile probleme la airbag-uri

Nissan recheama in Romania 59 de masini Juke, pentru posibile probleme la airbag-uri

de Vlad Barza

Nissan Juke (sursa - 0-100.ro)

Nissan recheama in Romania 59 de masini modelul Juke din cauza pericolului ca pe suprafata airbag-ului din dreptul soferului sa apara mici perforari, in anumite situatii. Remediul consta in inlocuirea airbag-ului, operatiune ce dureaza 15 minute. Printre marcile care au mai facut rechemari in tara anul acesta se numara BMW, Toyota,  Peugeot, Renault si Honda.

Nissan a identificat posibilitatea aparitiei unor mici perforari pe suprafata airbag-ului pentru sofer in situatia in care se declanseaza airbag-ul ca urmare a unui impact frontal. Perforarile ar putea fi provocate de temperaturile ridicate ale gazelor produse de capsa pirotehnica ce intra in contact direct cu suprafata materialului pernei de airbag. De asemenea, gazul/materialul pernei de airbag cu temperatura ridicata poate intra in contact cu pielea soferului, arata documentele companiei.

Remediul tine de inlocuirea airbag-ului, durata operatiunii fiind de 15 minute.

Cea mai recenta actiune de recall a Nissan in Romania a fost in primavara lui 2012, cand au fost trimise scrisori de notificare catre posesorii a 1.030 de masini ale marcii.

Printre marcile care au mai facut rechemari in tara anul acesta se numara BMW, Toyota,  Peugeot, Renault si Honda.

Lasa un comentariu