Acasa Lexus Toyota recheama in Romania 158 de masini Lexus IS pentru posibile probleme la strangerea stergatoarelor

Toyota recheama in Romania 158 de masini Lexus IS pentru posibile probleme la strangerea stergatoarelor

de Vlad Barza

Lexus IS (sursa - Lexus)

Toyota Romania a initiat o campanie de recall pentru 158 de masini Lexus IS produse intre 2005 si 2011, motivul fiind strangerea insuficienta a piulitelor stergatoarelor de parbriz. Printre marcile care au mai facut rechemari in tara anul acesta se numara BMW, Peugeot, Renault si Honda.

„La nivelul stergatoarelor fata a masinilor cu volan pe stanga afectate exista o frecare mai mare pe suprafata de strangere dintre bratul stergatorului si piulita sa de strangere, ceea ce poate duce la strangerea insuficienta a piulitei. Daca miscarea stergatoarelor este ingreunata de o sarcina exterioara, cum ar fi zapada stransa pe parbriz, se poate intampla ca unul sau ambele stergatoare sa devina nefunctionale. Daca aceasta se intampla, vizibilitatea soferului se poate reduce si astfel poate creste riscul unui accident”, se precizeaza in documentele fuirnizate autoritatilor.

Proprietarii sunt chemati la dealeri unde operatiunea de inlocuire a piulitelor de strangere a stergatoarelor dureaza cam jumatate de ora Actiunea a inceput in data de 30 ianuarie 2013 si nu are limita de timp.

Printre marcile care au mai facut rechemari in tara anul acesta se numara BMW, Peugeot, Renault si Honda.

2 comentarii

Patrick 15 februarie 2013 - 18:57

Se pare ca degeaba ti-as explica de ce esti asa cum esti, caci nu esti capabil sa intelegi. Ai niste conceptii de a dreptul traznite.
Sa inteleg prin, "un intretinut care se plange de Lexus" ca daca ai Lexus, e rusinos sau obraznic sa te plangi, cei care se plang nu au cei 7 ani proverbiali de acasa? Adica daca dai bani pe un produs de care nu esti satisfacut, nu e lipsa de bun simt sa te plangi, daca e facut de un producator de renume?
Nu am zis nicaieri ca este o rusine sa conduci Renaut sau Peugeot, am zis doar, si imi mentin afirmatia, ca trebuie sa fi idiot sa-mi recomanzi masini frantuzesti din moment modelele pe care le ofera sunt din alte segmente si exista alte marci cu modele premium care nu au neajunsurile pe care le am cu IS220d.
Poti sa-ti pastrezi sfaturile pentru tine, sunt la fel de utile ca si comentarile tale de pana acum. Texte din astea ieftine tot aud pe net din '97 incoace.

Reply
victor907 11 ianuarie 2014 - 19:10

Prietene esti inapoiat tare …. in primul rand nu ai sa scoti niciodata consumul dat de o carte tehnica pentru ca acesta este dat de anumiti parametri ideali ( cauta pe net daca nu stii ce inseamna si cum se calculeaza consumul pentru cartea tehnica ) , in al doilea rand daca parintii tai ti au luat lexus si te plangi de consum poate ar trebui pe ei sa ii faci idioti ca ti au dat o masina care nu e de nasul si statutul tau economic ( daca parintii tai au bani tu esti un sarac si un intretinut ) . in alta ordine de idei sincer chiar mi se pare aberant sa faci comparatie cu bmw . lexusul si bmw ul nu e in aceeasi categorie , lexusul e cu o clasa peste bmw … in rest daca nu iti place masina bago intr un stalp si mergi la mamica sa ti ia un bmw ….

Reply

Lasa un comentariu