Acasa Foto FOTO: Cel mai exclusivist MINI Countryman debuteaza la Salonul Auto de la Geneva

FOTO: Cel mai exclusivist MINI Countryman debuteaza la Salonul Auto de la Geneva

de Adrian Mitrea

MINI John Cooper Works Countryman (sursa - MINI)

MINI John Cooper Works Countryman, versiunea de inalta performanta a crossoverului britanic, debuteaza in premiera mondiala la Salonul Auto de la Geneva (6-18 martie). Masina atinge 100 km/h in 7 secunde si marcheaza o premiera: pentru prima data spiritul sportiv al diviziei John Cooper Works debuteaza pe un automobil MINI 4×4.

Versiunea de inalta performanta a lui lui Countryman are un interior mai sportiv si culori specifice, iar farurile au fond negru. Masina beneficiaza de noi elemente stilistice in exterior si de setari mai sportive.

click aici pentru galeria foto

John Cooper Works Countryman este animat de acelasi propulsor de 1,6 litri turbo pe benzina care echipeaza si versiunea Cooper S, doar ca dezvolta mai multi Cai Putere (CP): 218 fata de 184.

Cuplul maxim dezvoltat de motorul lui MINI John Cooper Works Countryman este de 280 Newton-metru (Nm) sau chiar 300 Nm cu overboost.

Masina are un consum mediu de carburant de 7,2 litri de benzina/100 km daca este echipata cu o transmisie manuala cu 6 viteze sau de 8 litri/100 km pentru versiunea automata cu 6 trepte. Emisiile sunt de 167 grame CO2/km, respectiv de 187 grame CO2/km.

0-100.ro a publicat in ianuarie 2011 un test cu MINI Countryman Cooper S. Il poti revedea integral AICI sau doar varianta video mai jos.

Lasa un comentariu