Acasa Industrie O companie indiana preia firma de diagnosticare a BMW si Porsche

O companie indiana preia firma de diagnosticare a BMW si Porsche

de Costea Arsene

BMW X6 ActiveHybrid (sursa - 0-100.ro)

Compania indiana KPIT Cummings a cumparat firma germana In2Soft, care se ocupa cu diagnosticarea automobilelor si care are in portofoliu clienti precum BMW, Daimler sau Porsche, dar si alti producatori auto, anunta Automotive News Europe.

Pana acum nu au fost facute publice detaliile financiare despre aceasta afacere, care a fost anuntata miercuri, 13 octombrie.

Furnizori din India isi extind prezenta pe continentul european prin preluarea companiilor care dispun de expertiza sau beneficiaza de acces la constructorii auto si furnizorii europeni.

Achizitia firmei In2Soft, printre ai carei clienti se mai numara si Volkswagen (VW), Robert Bosch si Continental, face parte din efortul grupului indian de a-si extinde prezenta in Europa.

„Diagnosticarea autovehiculelor reprezinta un domeniu prioritar in lista producatorilor de echipamente originale din toata lumea si vom folosi acum tehnologia dezvoltata de In2Soft pentru a servi piata de profil din Statele Unite, dar si pietele emergente. (…) Impreuna cu In2Soft, vom construi o unitate de productie locala, esentiala pentru clientii germani”, a declarat directorul general al KPIT Cummings, Kishor Patil.

KPIT Cummings nu este singurul furnizor indian interesat de piata din Europa, Apollo Tyres, cel mai mare producator de anvelope din India, si-a lansat brandul in Europa in aceasta vara si incearca sa obtina contracte cu BMW si Volkswagen.

Apollo este prezent in Europa inca din luna mai 2009, cand a cumparat producatorul olandez de anvelope Vredestein Banden BV, dar firma indiana vrea sa isi creeze un nume propriu si va intra pe piata aftermarket incepand din 2011, in Germania, Olanda si Marea Britanie.

Lasa un comentariu