Acasa Piata Auto Programul „Rabla” de anul viitor, pus sub semnul intrebarii

Programul „Rabla” de anul viitor, pus sub semnul intrebarii

de Adrian Niculescu

directorul general al Porsche Romania, Brent Valmar

Organizarea programului de innoire a parcului auto national, cunoscut de toti sub numele „Rabla”, este pusa sub semnul intrebarii pentru anul viitor, deoarece oamenii nu mai sunt interesati sa-si schimbe masinile vechi cu unele noi, din diverse motive. Cel putin aceasta este concluzia la care a ajuns directorul Porsche Romania, Brent Valmar, care ocupa si functia de vicepresedinte al Asociatiei Producatorilor si Importatorilor de Automobile (APIA) din Romania.

„Programul de innoire a parcului auto nu mai este atractiv pentru ca deja nu mai reprezinta o noutate. Vazand ce se intampla in jur, un om nu are suficiente motive sa schimbe masina veche cu una noua. Nici posibilitatea persoanelor juridice de a intra in programul Rabla nu va aduce miracole in piata. Firmele care au masini mai vechi de zece ani sunt destul de putine”, a explicat Valmar, fiind prezent la lansarea noului Volkswagen Polo.

El a adaugat ca este posibil ca pana la sfarsitul anului acesta sa fie vandute doar 30.000 de masini prin programul Rabla, jumatate din cele 60.000 pe care si le-a propus APIA si Ministerul Mediului.

Toate acestea sunt efecte ale crizei economice si financiare, care a generat prudenta printre potentialii cumparatori.

Numarul total de masini noi pe care le vor livra dealerii din Romania in acest an se va ridica circa 140.000 de autovehicule, jumatate fata de nivelul din 2008, ceea ce ar insemna reintoarcerea pietei auto in urma cu sase ani, la nivelul din 2003, potrivit estimarilor APIA.

Lasa un comentariu