Acasa Eco Renault MEGANE eVISION este un Megane 100% electric. Pe piață din 2021

Renault MEGANE eVISION este un Megane 100% electric. Pe piață din 2021

de Adrian Mitrea

Renault continuă ofensiva în domeniul automobilelor electrice cu MEGANE eVISION, care este deocamdată un concept (show-car), însă francezii promit că varianta de serie, disponibilă din 2021, va arăta 95% la fel. Specificațiile sunt impresionante pentru o mașină compactă: motor de 160 kW (218 CP) și 300 Nm, baterie de 60 kWh, autonomie 450 km, încărcare rapidă cu până la 130 kW.

Din specificații rezultă că Renault Megane electric va concura pe piață direct cu Volkswagen ID.3. Modelul electric compact de la Renault va fi disponibil pe piață din toamna anului 2021.

Platforma lui MEGANE, cu E auriu (pentru a marca faptul că este electric), se numește CMF-EV și este o platformă electrică dedicată noilor mașini electrice ale Alianței Renault-Nissan-Mitsubishi.

Motorul este amplasat în față, iar mașina are tracțiune față, contrar abordării germane (Volkswagen, BMW, etc…), care integrează motorul în partea din spate a mașinii, iar roțile motrice sunt cele din spate.

La fel ca și în cazul altor mașini electrice, la MEGANE bateria litiu-ion este în podeaua mașinii și are o grosime de 11 cm, ceea ce este foarte puțin, conform spuselor lui Luca de Meo, directorul general al Renault. Acesta ar fi cel mai subțire pachet de baterii litiu-ion montat pe o mașină de serie. Încărcarea se poate face cu puteri de până la 22 kW AC (curent alternativ) și cu până la 130 kW DC (curent continuu).

Cu o lungime de 4,21 metri, Renault MEGANE eVISION se încadrează în clasa compactă – segment pe care Renault vrea să-l abordeze fiindcă sunt 100 de milioane de șoferi care conduc o mașină compactă în Europa, deci 100 de milioane de clienți potențiali. În termeni de volume, segmentul C este cel mai popular.



Link-uri și documente utile:


8 comentarii

george 16 octombrie 2020 - 11:12

Sa speram ca e ce trebuie. Chiar e nevoie de o electrica europeana pe piata din europa. ID3-ul se pare ca e o gluma proasta, cum ne-au obisnuit cei de la VAG cand e vorba de mediu. Mult marketing si atat.

Reply
Radu 20 octombrie 2020 - 16:26

De ce spui ca ID3 ar fi o gluma proasta? Chiar sunt curios, pentru ca mie mi se pare o alternativa serioasa la Model 3, cel putin local. Si cu ce ti se pare mai bun acest viitor Megane?

Reply
george 21 octombrie 2020 - 12:59

Interior si asamblare mediocra, super low-cost, cu tabla la vedere si portiuni nevopsite. Componente cumparate de la mai multi furnizori, nu facute in-house. Producatorii auto legacy nu construiesc masini, se joaca LEGO, adica doar asambleaza piese cumparate de la mai multi furnizori. De aici si problemele cu softul care a fost comandat la o firma externa, cu anumite specificatii, care nu se potrivesc cu harware-ul masinii, la randul lui comandat la alta firma externa. Se pare ca vor trebui schimbate ambele, si softul si hardware-ul in viitor. Dupa care pretul >40k eur, aproape de o tesla model 3 care ofera mult mai multe la banii astia.

Reply
mip 17 octombrie 2020 - 06:23

aspect comercial super fain … adica e pe gustul meu …
sa vedem daca va ramine asa si in varianta oferita popoarelor …
de stiut … as dori … bateria/motorul au sistem serios de gestiune a caldurii ? ceva gen tesla, chevy … cu lichid …

drumuri bune !

Reply
Naivu 17 octombrie 2020 - 20:46

Din cate stiu, cu exceptia Nissan, toti producatorii folosesc sisteme de racire a bateriilor de la BEV cu lichid. Chiar si Nissan are racire cu aer doar pe Leaf, pe Ariya va folosi racire cu lichid (ca restul lumii). Nu e atat de esentiala racirea cu lichid, iar un update de soft cu ceva bun simt si monitorizarea temperaturii bateriei au rezolvat, zic eu nu complet dar satisfacator, problemele de fast charge ale Nissan Leaf; dar clientul e rege si daca el vrea o racire mai performanta a bateriei (si e dispus sa o plateasca 🙂 ) o va avea!

Reply
mip 21 octombrie 2020 - 01:32

@NAIVU …
salut si multumesc …
din ce am vazut pe net, batertiile de pe nissan leaf se degradeaza muuult mai repede decit cele de pe modele cu racire cu lichid; chiar s-a observat ca sunt si alte dezavantaje ale racirii cu aer la nissan … de ex. la incarcarea bateriei … mi se pare ca chiar Adi Mitrea a scris cindva ceva despre asta … anul trecut ? dupa tura electricelor prin RO ? …

Reply
Naivu 22 octombrie 2020 - 16:33

Salut @MIP, cu plăcere. Bateriile de pe Leaf nu se degradează chiar muuult mai repede; conform https://storage.googleapis.com/geotab-sandbox/ev-battery-degradation/index.html Nissan Leaf din 2013-2014 încă mai au în medie 77-80% capacitate, iar garanția oferită de Nissan pt baterie este tot de 8ani/160000km. Este de înțeles preferința pt o răcire mai bună a bateriei, dar nu trebuie exclusă a piori oferta Nissan Leaf; Cristian s-a înțeles f bine cu Leaf https://0-100.ro/2019/11/20/electro-ep-7-fan-ev-din-intamplare/ . Problemele de fast-charge apar în urma unui cumul de factori, dacă recitești https://0-100.ro/2019/06/14/electricromania-ziua-1-concluzii-amestecate-la-primul-contact-cu-nissan-leaf/ vei constata că bateria Leaf a intrat pe roșu doar în prima zi (cred că și Adi a tras special de ea ca să testeze fenomenul) și chiar și atunci a ajuns la 84% (dacă se oprea la 80% nu mai avea probleme ☺). Am auzit că au făcut un upgrade de soft iar problemă e mai rară și mai puțin severă.

Reply
Vasi 15 octombrie 2021 - 20:20

Ceva informații despre preț ?

Reply

Lasa un comentariu