Acasa Mazda #RomanianRoads: Mazda MX-5, japonezul sex-simbol

#RomanianRoads: Mazda MX-5, japonezul sex-simbol

de Adrian Mitrea

Mazda MX-5 e un fel japonez sex-simbol care și-a construit o carieră internațională în arte marțiale. E apreciat nu doar pentru performanțele sportive pe care le-a dovedit mai întâi în Japonia, apoi în SUA și ulterior în lumea largă, ci și pentru modul deosebit în care arată ca bărbat, fiind apreciat atât de femei, cât și de bărbați. E un japonez la 35 de ani căruia îi e greu să-i atribui, de fapt, o vârstă sau un statul social.

Îți lasă impresia că atunci când va ajunge la bătrânețe va fi tot ca acum, când e în floarea vârstei.

Pe măsură ce faima internațională i-a crescut, s-a plimbat peste tot prin lume și a învățat tot ce e mai bun de la civilizațiile cu care a intrat în contact.

Mulțumită acestei experiențe de viață fructoase reușește să capteze atenția în orice conversație, prin prezența lui inedită și specială.

Îi place să vorbească pe limba interlocutorului său, oricare ar fi acesta. Practic reușește să devină irezistibil în scurt timp, fiind o personalitate-magnet pentru oameni de orice gen sau statut.

E greu să măsori cât la sută din recunoașterea internațională de acum se datorează performanțelor în arte marțiale și cât la sută modului în care arată. Ceva îmi spune că mai întâi de toate a fost un sportiv foarte bun, iar pe măsură ce a trecut timpul a devenit și tot mai atrăgător și erudit.

E un tip disciplinat, dar cu accente de rebel, fiind permanent conștient de condiția sa fizică de invidiat. E suplu, dar puternic. E mic, dar impunător.

Am împărțit Mazda MX-5 cu Cristiana Oprea (EMOTICAR) pe un traseu de peste 350 de kilometri, în ziua 2 a #RomanianRoads, pe traseul de mai jos.

E85 nu e chiar cel mai frumos traseu pe care să te bucuri de un roadster veritabil, cum e MX-5, iar Ziua din #RomanianRoads a fost mai mult una de „transfer” dintr-o parte a României în alta. Chiar și așa, am descoperit în MX-5 un automobil care poate fi descris simplu, printr-un singur cuvânt: bucurie.


Am acceptat invitația AutoMarket.ro de a participa, ca jurnalist auto, în turul #RomanianRoads. Am fost 18 jurnaliști auto din patru țări (România, Republica Moldova, Spania, Portugalia) și șapte mașini sportive, porniți în explorarea celor mai frumoase drumuri din România. Până la finalul acestui roadshow fiecare om va conduce fiecare mașină.

Mașinile:


specificații mașini #RomanianRoads

2 comentarii

Mihai 25 septembrie 2019 - 22:11

Femeie…. Bărbat… Neinspirat început.

Reply
Iulian 26 septembrie 2019 - 16:19

De fapt…tot textul nu spune nimic.

Reply

Lasa un comentariu