Acasa Industrie Peste 8% din angajații Continental din lume sunt în România. Miza pe 2019 sunt proiectele smart city

Peste 8% din angajații Continental din lume sunt în România. Miza pe 2019 sunt proiectele smart city

de Adrian Mitrea

Intersectie Inteligenta (sursa – Continental)

Peste 8% dintre angajații Continental la nivel mondial au ajuns să fie din România, după ce grupul auto german și-a extins activitățile în țară atât prin atragerea de noi proiecte, cât și prin extinderea echipelor, reiese din informațiile făcute publice de companie. În România Continental a trecut de 20.000 de angajați în 2018, ceea ce înseamnă 8,1% din totalul de 244.000 de salariați pe care îi are la nivel mondial, în 60 de țări. Investițiile în România s-au ridicat la 240 milioane Euro anul trecut și vor continua și în 2019, iar marea miză a acestui an este implicarea companiei în transformarea orașelor României în orașe inteligente – așa zisele „smart cities”.

„Continental, companie tehnologică, își dorește să investească în parteneriate cu orașele românești în care își desfășoară activitatea, pentru a face mobilitatea mai sigură, interconectată și mai curată. Continental caută să identifice oportunitățile locale de cercetare-inovare și conectarea acestora cu subiecte și probleme globale de mobilitate, pentru a contribui la demararea de noi proiecte în această direcție în România”, se arată într-un comunicat de presă.

Grupul auto german este localizat în orașe precum Brașov, Carei, Iași, Nădab, Sibiu și Timișoara, sediul central pe România fiind localizat în Timișoara.

La începutul anului trecut compania anunța că urmează să investească 170 milioane Euro în 2018, în România, însă anul s-a încheiat cu investiții mai mari de atât, situate undeva la 240 milioane Euro. În ceea ce privește evoluția numărului de angajați, aceasta a fost ceva mai lentă decât previziunea inițială (+1.000 salariați în 2018) în principal din cauza dificultăților în a găsi forță de muncă calificată.

Motivele pentru care forța de muncă din industriile auto și tehnologie a ajuns să fie atât de căutată în România ține de creșterea competiției între diversele companii care activează pe același segment de piață pe teritoriul țării noastre, dar ține și de numărul mic de absolvenți ai universităților de profil, raportat la oferta de locuri de muncă.

Per total industria din zona tehnologiei auto traversează o perioadă înfloritoare, generată de două tendințe majore ce redefinesc automobilul chiar în acești ani: electrificare și automatizare (condus autonom).

Odată cu interesul mai crescut pentru condusul autonom, electrificare și tehnologie, în general, se deschid oportunități noi, cum este ideea orașelor inteligente, după cum declară șeful pe România al Continental.

„Comunitățile în care sunt locațiile noastre însumează 1 milion de locuitori, o populație în creștere ceea ce determină și o circulație mai intensă, iar acest fapt transformă traficul în provocarea majoră a viitorului. Toți ne dorim siguranță pe șosea, mobilitate, aer curat și locuri de parcare disponibile. Pentru a face acest lucru posibil e nevoie ca orașele să își regândească traficul și sistemele de transport. Orașele se pot folosi de tehnologiile dezvoltate de Continental – de exemplu, siguranța intersecțiilor – pentru a îmbunătăți traficul, pentru a reduce accidentele și emisiile de CO2”, a declarat Christian von Albrichsfeld, directorul general al Continental România.

Cu 244.000 angajați în 60 de țări, reiese o medie de puțin peste 4.000 de angajați per țară, însă România este de cinci ori peste această medie, prin cei peste 20.000 salariați de aici. O treime dintre ei sunt ingineri și informaticieni în centrele de cercetare și dezvoltare Continental din țară. Mai concret, aceștia sunt specialiști în software și IT&C, inginerie electrică, mecanică și de proces. Lucrează în echipe internaționale la tendințele cheie ale industriei auto: conectivitate, conducere autonomă, electromobilitate și folosesc metode precum inteligența artificială și big data.

„Gândim pe termen lung și suntem partenerul comunității. Am sprijinit renovarea și dotarea de laboratoare în special pentru universități din Sibiu, Timișoara și Iași, am sprijinit echipe de liceeni în competiții internaționale precum cele de robotică și ne-am implicat și în dezvoltarea sistemului de învățământ dual. Și toate aceste lucruri vom continua să le facem și în 2019 pentru a putea atrage cei mai talentați oameni de pe piață și pentru a dezvolta locațiile noastre din România”, a spus Anica Stoica, director național de resurse umane Continental România, într-un comunicat de presă. Aproximativ 600.000 de euro a fost bugetul de sponsorizare al companiei în 2018 pentru toate locațiile din țară.


Continental, companie cu profil tehnoogic fondată în 1871, a realizat în 2018, la nivel global, o cifră de afaceri preliminară de 44,4 miliarde Euro și are în prezent peste 244.000 angajați în 60 de țări.

În perioada 1999-2018, Continental a investit circa 1,6 miliarde Euro în activităţile din România. Toate cele cinci divizii Continental sunt reprezentate în România. Continental deţine șapte unităţi de producţie și patru centre de inginerie în Timişoara, Sibiu, Carei, Nădab, Brașov şi Iaşi. Continental este partener al unui joint-venture în Slatina şi are un centru de distribuţie al anvelopelor în București. Continental avea la finalul anului 2017 circa 19.700 de angajaţi în țară, din care 5.700 sunt ingineri și informaticieni în centrele de cercetare și dezvoltare. Continental și-a mărit echipa cu peste 1.000 de noi membri în acest an în România și se pregătește să încheie 2018 cu peste 20.500 angajați. Concernul german este astfel cel mai mare angajator privat din România, din domeniul auto și nu numai.


Link-uri și articole utile:

10
Lasa un comentariu

avatar
3 Comment threads
7 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
4 Comment authors
LucianTibiAdrian MitreaEduard Antoniu Recent comment authors
  Subscribe  
noi vechi
Notifica-ma despre
Eduard Antoniu
Cititor

Pentru ca si Timisoara sa poata deveni tot „smart city”, este necesar in primul rand ca ea sa redevina capitala Banatului si nu a Olteniei, asa cum a ajuns in prezent. (Comentariu editat de 0-100.ro din cauza limbajului și pentru aducerea unui atac la personă.)

Tibi
Cititor

Adrian, imi poti spune, te rog, daca articolele periodice si frecvente despre Continental Automotive Romania sunt platite de catre acestia? Sau macar o parte dintre ele? 🙂

Mersi frumos.

Lucian
Cititor
Lucian

Sigur e 1971?