Acasa BMW VIDEO, FOTO: Noul BMW X5 se prezintă. A patra generație, pe piață în 2018

VIDEO, FOTO: Noul BMW X5 se prezintă. A patra generație, pe piață în 2018

de Adrian Mitrea

BMW X5 ajunge la a patra generație, lansarea pe piață, inclusiv în România, fiind planificată pentru luna Noiembrie 2018. Asemenea predecesorilor săi, noul BMW X5 va fi construit la uzina BMW din Spartanburg, în SUA. Merită notat faptul că pentru generația a treia de BMW X5 producătorul a planificat un ciclu de viață comercială de numai cinci ani (Noiembrie 2013-Noiembrie 2018) în contextul în care primele două generații au stat pe piață aproape șapte ani. Noul BMW X5, la fel ca și modelul pe care-l înlocuiește, va concura în segmentul SUV-urilor de mari dimensiuni cu modele precum Audi Q7, Mercedes-Benz GLE și Porsche Cayenne.

„Anul modelelor BMW X se apropie de momentul cel mai important. După lansarea pe piaţă a primului BMW X2 şi a noului BMW X4, a patra generaţie BMW X5 impresionează prin gama largă de inovaţii şi reprezintă cea mai convingătoare întruchipare de până acum a amprentei Sports Activity Vehicle (SAV) familiare: abilitatea de a se aventura în off road combinată cu talentul pentru plăcere dinamică a condusului. (…) O serie de sisteme de şasiu care îşi fac debutul la un model BMW X – precum suspensia pneumatică pe ambele punţi, direcţia integrală activă şi pachetul off road – îmbunătăţesc versatilitatea, calităţile dinamice şi nivelul de confort ale automobilului. Lansarea noului BMW X5 marchează şi prezentarea celei mai bogate game de sisteme de asistenţă şi siguranţă acitivă cu Driving Assistant Professional şi Parking Assistant Plus. Sunt prezentate o serie de premiere mondiale absolute aşa cum este Reversing Assistant, sistem ce asigură deplasarea cu spatele în spaţii înguste complet independent, Emergency Stop Assistant, care opreşte automobilul în condiţii de siguranţă dacă intervine o urgenţă medicală sau BMW Digital Key, care permite accesul automobilului prin intermediul unui smartphone”, se arată într-un comunicat de presă al mărcii premium germane BMW.

BMW X5 2018 (sursa – BMW)

Față de generația a treia, noul BMW X5 are un ampatament mai mare cu 42 mm (2.975 mm), o caroserie mai lungă cu 36 mm (4.922 mm) și mai lată cu 66 mm (2.004 mm). Înălțimea modelului este acum cu 19 mm mai mare (1.745 mm).

Cunoscuta grilă dublă BMW are dimensiuni semnificativ mai generoase la noul BMW X5 și contur dintr-o singură bucată. La extremitățile sale laterale stau faruri cu LED (standard) sau faruri adaptive cu LED și tehnologie BMW Laserlight (opțional). În cazul farurilor opționale raza pentru luminile de drum (fază lungă) are o acțiune crescută de la 300 m (cât au farurile cu LED) la 500 m (grație tehnologiei de iluminare cu laser).

BMW X5 2018 (sursa – BMW)

BMW X5 2018 (sursa – BMW)

„Linia de caracter precisă din flancurile automobilului, care urcă spre uşile spate, este cheia apariţiei moderne a noului X5. De asemenea pune accentul pe zona roţilor spate pentru un plus de dinamsim. Se remarcă şi designul tridimensional al stopurilor cu o formă sculptată şi o prezenţă sofisticată. Particularităţile distinctive de design exterior şi interior marchează variantele de model xLine şi M Sport ale noului X5. Jantele de 22 de ţoli, din aliaj uşor, disponibile opţional, sunt o premieră absolută pentru un model BMW. Iar noul BMW X5 va fi disponibil încă de la lansare cu opţiuni specifice modelului de la BMW Individual”, spune producătorul auto german.

BMW X5 2018 (sursa – BMW)

Noul BMW X5 deschide marchează şi o nouă direcţie de design la interior pentru modelele mărcii care pune accent pe zone de control şi comandă grupate funcţional (de exemplu pentru controlul climei) care asigură un plus de claritate şi ergonomie, premiţând utilizatorului să se orienteze şi să acceseze rapid funcţiile automobilului.

Structura clară a panoului de instrumente şi a consolei centrale radiază un sentiment de spaţiu. Poziţia ridicată a scaunului, designul nou al bordului şi al display central iDrive, precum şi conceptul de afişare şi control de ultimă oră, asigură un plus de ergonomie şi ajută şoferul să se concentreze la condus. Pasagerii din faţă şi din spate beneficiază de un spaţiu generos. Materialele alese cu grijă în interior includ noua variantă Vernasca pentru tapiţeria cu piele standard. Alte particularităţi noi concepute să maximizeze starea de confort de la bordul BMW X5 includ scaune multifuncţionale, suporturi de pahare răcite/încălzite, acoperiş panoramic din sticlă Sky Lounge, lumini ambientale dinamice, sistem de sonorizare Bowers & Wilkins Diamond Surround (va fi disponibil din Decembrie 2018), sistem de entertainment pentru scaunele spate Professional cu monitor touchscreen de 10,2 ţoli (25,91 cm; disponibil din Decembrie 2018) şi aplicaţii din sticlă pentru anumite butoane la interior.

BMW X5 2018 (sursa – BMW)

Rabatarea spătarului banchetei în raport 40:20:40 măreşte capacitatea portbagajului de la 645 litri la un maxim de 1.860 litri. Un al treilea rând de scaune pentru doi pasageri suplimentari poate fi comandat opţional (se aşteaptă să fie disponibil din Decembrie 2018). De asemenea, noul BMW X5 are hayon în două secţiuni (din două bucăți) pentru uşurinţă la încărcare. Dacă este comandată opţiunea Comfort Access, ambele secţiuni pot fi deschise/închise automat şi hands-free. Suspensia pneumatică pe două punţi, de asemenea opţională, permite coborârea pragului cu 40 mm. O altă permieră absoultă – husa despărţitoare a portbagajului se pliază şi apoi coboară electric în podeaua portbagajului (disponibilă din Decembrie 2018).

Noul BMW X5 va fi disponibil de la lansare cu o varietate de motorizări care cuprinde un propulsor V8 şi trei motoare cu şase cilindri dispuşi în linie. Toate vor fi combinate cu transmisie Steptronic cu opt trepte, care oferă eficienţă şi dinamică a schimbării optimizate.


BMW X5 xDrive40i este propulsat de un motor pe benzină, cu şase cilindri dispuşi în linie, care dezvoltă o putere maximă de 250 kW/340 CP şi un cuplu maxim de 450 Nm.


O motorizare benzină V8 este disponibilă acum pentru Statele Unite ale Americii, urmând ca M50i xDrive să îşi facă debutul în Europa anul viitor.


Patru turbocompresoare permit motorului diesel cu şase cilindri dispuşi în linie din echiparea noului BMW X5 M50d să producă o putere maximă de 294 kW/400 CP, în timp ce cuplul maxim de 760 Nm (oferit între 2.000 şi 3.000 rpm) înseamnă că modelul BMW M Performance livrează perfromanţe fără egal în segment. Acceleraţia 0-100 km/h este realizată în acest caz în 5,2 secunde.


BMW X5 xDrive30d este echipat cu motor diesel cu şase cilindri dispuşi în linie, în acest caz dezvoltând o putere maximă de 195 kW/265 CP şi un cuplu maxim de 620 Nm.


Cea mai nouă generaţie a BMW xDrive este capabilă acum să împartă cuplul între roţile faţă şi cele spate cu şi mai mare eficienţă în funcţie de situaţie. De asemenea, noul sistem xDrive oferă un reglaj orientat spre puntea spate pentru acele ocazii în care conducătorul adoptă un stil de condus foarte dinamic. Diferenţialul blocant cu control electronic pentru puntea spate (disponibil în combinaţie cu linia de echipare M Sport sau pachetul Off-Road) asigură un plus de agilitate şi aderenţă în viraje.

Noul BMW X5 este echipat standard cu Dynamic Damper Control (amorizoare cu răspuns reglabil prin butonul Driving Experince Control), în timp ce suspensia M adaptivă Professional cu stabilizare antiruliu activă şi direcţia integral activă (care îşi face debutul la un model BMW X) permit caracteristici de condus foarte agile şi dinamice.

BMW X5 2018 (sursa – BMW)

Suspensia pneumatică pe două punţi are grijă de cei care caută un confort sporit al călătoriei şi permite ca garda automobilului să fie ajustată cu până la 80 mm prin atingerea unui buton sau cu ajutorul BMW Display Key. Pentru deplasări off road garda la sol poate fi ridicată în două trepte cu până la 40 mm. În modul sport sau la viteze de peste 138 km/h, garda la sol coboară cu 20 mm. Pentru a facilita încărcarea automobilului, garda la sol poate coborâ cu 40 mm faţă de nivelul normal.

Pachetul off road – o altă dotare disponibilă în premieră pentru un model BMW X – vine cu un buton separat ce oferă conducătorului posibilitatea de a alege unul dintre cele patru moduri de condus, permiţându-i să activeze setarea ideală pentru garda la sol a automobilului, sistemul xDrive, reacţia acceleraţiei şi controlul transmisiei, dar şi intervenţiile de corecţie ale sistemului DSC în pregătirea condusului pe nisip, pietre, macadam sau zăpadă.

Noul BMW X5 vine acum acum cu o gamă fără precedent de inovaţii în ceea ce priveşte sistemele de asistenţă şi siguranţă activă. Printre acestea se numără tempomatul activ cu funcţie Stop & Go, cu asistent de direcţie şi menţinere a benzii, sistemele de avertizare la schimbarea benzii şi la părăsirea benzii, asistent de menţinere a benzii cu protecţie activă la coliziune laterală şi asistent de evitare prin schimbarea benzii, avertizare la trafic transversal, la intersecţii şi de sens unic. Asistentul de parcare preia manevrele de accelerare şi frânare, precum şi de direcţie. Iar o altă funcţie nouă este Emergency Stop Assistant, care opreşte automobilul în condiţii de siguranţă dacă intervine o urgenţă medicală.

BMW X5 2018 (sursa – BMW)

O altă premieră absolută este Reversing Assistant. Acest sistem preia direcţia pentru a manevra automobilul de-a lungul unui traseu negociat recent spre înainte. Sistemul face ca mersul înapoi pe o distanţă de până la 80 de metri să fie confortabil la bordul noului BMW X5.

Noul sistem de afişaj şi control BMW Live Cockpit Professional, disponibil standard – noul concept de afişare şi control BMW Operating System 7.0 – care îşi face debutul la cea mai recentă generaţie BMW X5 se concentrează pe un plus de ergonomie şi funcţionalitate. Cu prezentarea şi structura clară, la care se adaugă ferestre personalizate (cu 2, 3 sau 4 casete cu conţinut configruabil), sistemul oferă conducătorilor informaţiile potrivite la momentul oportun. În utilizarea sa standard care stă la baza sistemului BMW Live Cockpit Professional, cuprinde un panou de instrumente şi Control Display (ambele cu diagonala de 12,3 ţoli/31,24 cm). Acestea îşi prezintă informaţiile complet digital şi într-un design clar şi modern. Interacţiunea multimodală permite conducătorului să utilizeze butoanele de pe volan, controlerul iDrive cu funcţie touch, afişajul touchscreen, controlul vocal sau controlul BMW prin gesturi, după cum preferă. De asemenea dezvoltat suplimentar, BMW Head-Up Display oferă o suprafaţă de proiecţie mai mare (măsoară acum 17,78 cm × 8,89 cm), precum şi conţinut nou afişat şi grafică optimizată.

BMW X5 2018 (sursa – BMW)

Asistentul personal de mobilitate BMW Connected este la îndemână pentru a oferi conectivitate între automobil şi dispozitivele digitale. De asemenea, noul BMW X5 este primul model al mărcii care poate fi deblocat de BMW Digital Key prin intermediul unui smartphone compatibil. Prin BMW Digital Key, automobilul poate fi descuiat sau încuiat prin funcţia NFC a telefonului mobil. Motorul este pornit prin aşezarea telefonului în zona de Wireless Charging. Prin aplicaţia BMW Connected, proprietarul automobilului poate oferi BMW Digital Key la până la alte 5 persoane, pentru un nivel de flexibilitate fără precedent pe un automobil BMW.


Link-uri și documente utile

37
Lasa un comentariu

avatar
4 Comment threads
33 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
10 Comment authors
Țărmuri raduPosesor de LexusFlorinAlxdodoi Recent comment authors
  Subscribe  
noi vechi
Notifica-ma despre
Florin
Cititor

Pare mai mult un „facelift”… Stopurile sunt noi, in rest nimic nou. Da chiar, oare cand apare noul episod din #NimicNou ?

Alx
Cititor
Alx

…si ce pret are? 🙂

Florin
Cititor
Florin

Americanii numesc masinile nemtesti: plastic shitboxes, si pe buna dreptate. Un amic cu Bmw, sub 100k km ,a avut probleleme la motor, s-a dus cu ea la reprezentanta. Raspunsul celor de acolo: nu vezi cat plastic e in motor?, ai avut noroc ca te-a tinut si atat.

Țărmuri radu
Cititor
Țărmuri radu

Bună seara.oare si a rezolvat BMW problema aducerii manetei de la schimbător în punctul”N” ,în cazul unei defecțiuni. Nu știu dacă va spun o noutate dar ca sa poți mișcă mașină din loc în cazul unui accident defecțiune tehnica trebuie sa ai la tine urmatoarele:scule ,set de chei imbus 8 și de zece și o brida de plastic ( iar iei vorbesc de nu știu cit e sisteme noi) Vă spun din experiența dacă se oprește motorul adio control asupra mașinii. Stai și te uiți la ea.dacă ai ghinion și pe mașină de tractat este un șofer de peste 100… Citeste mai mult »