Acasa Renault Renault Megane R.S. a ajuns în România. Cel mai performant Renault de serie pornește de la 30.000 Euro cu tot cu TVA

Renault Megane R.S. a ajuns în România. Cel mai performant Renault de serie pornește de la 30.000 Euro cu tot cu TVA

de Adrian Mitrea

Lansare Renault Megane R.S. la Motor Park Adancata (sursa – Renault)

Renault Megane R.S., cel mai performant model Renault de serie al momentului, pornește de la 30.000 Euro cu tot cu TVA pe piața din România, pentru versiunea cu șasiu Sport și cutie de viteze manuală. Versiunea cu transmisie automată EDC cu dublu ambreiaj costă cu 1.500 Euro în plus. Varianta cu setări și mai sportive, șasiul Cup, va fi disponibil pe piața locală în a doua parte a anului 2018, iar prețurile nu au fost încă anunțate. Pe piață Renault Megane R.S. este poziționat din punctul de vedere al performanțelor între modele precum Ford Focus ST și Ford Focus RS, precum și între Volkswagen Golf GTI și Volkswagen Golf R.

Modelul Renault se diferențiază de competitorii săi prin sistemul de 4CONTROL care permite și roților din spate să vireze, mașina fiind astfel mai agilă. De asemenea, Renault Megane R.S. are cel mai mic motor dintre toate (1,8 litri, turbo, pe benzină).

Megane R.S. a fost prezentat în premieră la Salonul Auto de la Frankfurt în toamna anului 2017 (vezi prezentare), primele teste pentru presă au avut loc în Spania, la Jerez, în primul trimestru din 2018 (vezi review). Acum mașina este lansată pe piețele internaționale, iar pentru România lansarea pentru presă și clienți a avut loc la Motor Park Adâncata la început de Mai. A fost adus inclusiv modelul de competiție Renault Sport R.S. 01.

Renault Megane R.S. dezvoltă 205 kW/280 CP, 390 Nm și atinge 100 km/h în 5,8 secunde. Pentru acest model a fost creată o culoare nouă în paletarul Renault, numită Orange Tonic, care costă 850 Euro.

Mai multe despre noul Renault Megane R.S. poți citi AICI și, de asemenea, poți revedea review-ul nostru mai jos.

Optionale Renault Megane R.S. (sursa – Renault)

Lansare Renault Megane R.S. la Motor Park Adancata (sursa – Renault)

Renault Megane R.S. (sursa – Renault)

Renault Megane R.S. (sursa – Renault)

Renault Megane R.S. (sursa – Renault)

Renault Megane R.S. (sursa – Renault)

Renault Sport R.S. 01 (sursa – Renault)

Renault Sport R.S. 01 (sursa – Renault)

3 comentarii

Marius 11 mai 2018 - 13:20

Salutare,
Am vazut ca Megane-ul l-ati situat intre cele doua forduri si cele doua golfuri. Comparativ cu Honda Civic Type R unde s-ar situa ? Nu inteleg de ce atunci cand se vorbeste de hot hatchuri, multi nu mentioneaza Type R ? Mi-ar place sa vad un review si pentru Civic. Nici modelul anterior nu a fost prezent pe 1-100. In rest, numai de bine!

Reply
Adrian Mitrea 11 mai 2018 - 16:40

Salut! Honda Civic Type R poate fi considerat la limită rival pentru Megane R.S. întrucât este cu 40 CP mai puternic și cu 9.522 Euro mai scump. Type concurează mai degrabă cu Ford Focus RS și cu Golf R.

Și mie mi-ar plăcea să fac un review pentru Honda Civic Type R, însă Honda nu m-a invitat niciodată să conduc unul (Renault, în schimb, mi-a oferit mașina spre testare fără să trag eu de ei).

Reply
alex 11 mai 2018 - 20:41

Un timp pe tur scos de cele doua variante ?

Reply

Lasa un comentariu