Acasa BMW BMW Group România instalează două noi stații de reîncărcare pentru mașini electrice

BMW Group România instalează două noi stații de reîncărcare pentru mașini electrice

de Adrian Mitrea

BMW i3 (sursa – 0-100.ro)

Succesul primei stații de reîncărcare pentru mașini electrice de 50 kW instalate de BMW Group România, la propriul sediu, determină filiala românească a mărcii premium germane să instaleze două noi stații pentru mașini electrice, însă de putere mai mică. La stația vârf de gamă, de 50 kW, instalată în 2016, s-au realizat în acest an peste 800 de încărcări și au fost consumați peste 11 MW de energie, potrivit statisticilor furnizate de companie.

Stația de 50 kW de la sediul BMW Group România a fost a doua de asemenea putere din țară (după cea de la Porsche România) și prima astfel de stație din rețeaua BMW. Dată în folosință în iulie 2016, stația este folosită atât pentru încărcarea parcului de test drive al importatorului BMW și MINI în România, dar și de foarte mulți clienți externi, accesul fiind gratuit. Ea este amplasată în zona de birouri Băneasa Business and Technology Park. Pe lângă portul de alimentare la 50 kW, curent continuu (DC), această stație (marca ABB) mai are și un port de încărcare la 22 kW, curent alternativ (AC).

Cu peste 800 de încărcări doar în 2017 și peste 11 MW de energie livrați, BMW Group România consideră că această stație este un succes, fiind una dintre cele mai folosite stații de 50 kW din București. Volumul de energie de 11 MW este suficient pentru ca un BMW i3 să înconjoare Pământul de aproape două ori, la Ecuator, şi o reducere a emisiilor de CO2 cu aproximativ cinci tone prin folosirea automobilelor electrice în locul celor convenţionale. Date fiind aceste rezultate, planurile de extindere a infrastructurii pentru mașini electrice continuă cu două noi stații, dar de putere mai mică (11 kW, Type 2, AC), tot cu acces gratuit. Aceste două stații noi sunt amplasate în parcarea mall-ului Băneasa Shopping City, pe culoarul dintre cele două ieşiri, şi pot fi folosite non-stop şi gratuit.

BMW Group România ocupă prima poziţie în piaţă atât în vânzările de autombile electrice, cât şi plug-in hybrid, deţinând aproximativ o treime din cota de piaţă. Demersurile companiei merg constant dincolo de acţiunile de vânzări, iar instalarea a două staţii de încărcare de 11 kW la Băneasa Shopping City este un exemplu în acest sens.

„(…)Prima staţie instalată se dovedeşte tot mai populară, un reper pentru Nordul Bucureştiului. Vrem să construim pe baza acestui parteneriat, iar zonele comerciale sunt deosebit de interesante în acest sens. Aici clienţii staţionează pe perioade de peste o oră, este momentul perfect pentru încărcare. (…) Pentru staţia noastră din Băneasa Business and Technology Park, numărul de încărcari a ajuns în timpul săptămânii la o medie de 4-5 pe zi şi observăm că tendinţa este în creştere”, a spus Dana Popescu, brand manager BMW i, într-un comunicat de presă.

Dana Popescu spune că, în contextul în care automobilele electrice scad puterea de încărcare exponenţial după un nivel de 80% al bateriei, recomandarea sa este ca utilizatorii să nu staţioneze mai mult de acest nivel, pentru a câştiga timp şi a lăsa disponibilă staţia de încărcare pentru alţi utilizatori. Acum 3 din 4 încărcări trec de pragul de 80%.

Ceea ce spune Dana Popescu este o chestiune de principiu pentru că oricine, oricând, poate opri încărcarea mașinii conectate la priză și poate tranfera cablul stației într-o altă mașină. Accesul fiind gratuit, stația stă deblocată mereu și oricine o poate opera (fără o cartelă sau cod PIN). Cu alte cuvinte, dacă un posesor de BMW i3 vine la stație și ea este ocupată de un alt BMW i3 care are baterie 80-90%, nu-l poate împiedica nimic să deconecteze mașina și să o conecteze pe a lui. Tot din principiu (respect pentru celălalt utilizator) este recomandat ca o mașină aflată la încărcat să nu fie deconectată înainte să atingă 80% din capacitatea bateriei, deși tehnic se poate (la acea stație de 50 kW cu acces gratuit, nu la toate).

BMW Group are o politică consistentă la nivel global de susţinere a infrastructurii pentru automobile electrice, cu investiţii importante în Statele Unite şi Europa. În acest context, proiectul regional NEXT-E, realizat în parteneriat cu MOL, E.ON, Nissan şi cu finanţare europeană, îşi propune să amplaseze 40 de staţii de mare putere până la finalul anului 2020 în România.

Citește și:

BMW i3 (sursa – BMW)

1 comentariu

Sorin Apopei 14 decembrie 2017 - 00:39

Felicitari BMW Romania! Piata creste rapid, utilizatorii se educa din mers.

Reply

Lasa un comentariu