Acasa Nissan Nissan a inceput primele teste cu masini autonome in Europa

Nissan a inceput primele teste cu masini autonome in Europa

de Vlad Barza

Leaf si Zoe (sursa - Renault-Nissan)

Nissan a inceput in Londra primele sale teste europene cu masini autonome, urmand sa extinda incercarile si in Olanda si in Paris, scrie Reuters. Masinile vor merge si prin orase si vor atinge maximum 80 km/h. Nissan a testat versiuni autonome de Leaf in Silicon Valey si in Japonia.

Masinile sunt dotate cu radare, camere video si lasere si incep testele in Estul Londrei. Cei de la Nissan spun ca nu vor face teste in cele mai complicate zone si ca numai in anumite locuri pot fi puse la incercare aceste masini fiindca este nevoie de obtinerea unor aprobari si de cartografierea minutioasa a locului. Costurile pregatirii testelor sunt si ele mari.

Nissan a discutat cu Politia si cu Transport for London pentru a fi pus la punct traseul si pentru a se stabili in detaliu cum se vor face testele. Nissan va da Politiei toate datele necesare daca se va petrece vreun accident.

Primele automobile autonome testate pe strazile din Marea Britanie au rulat din octombrie pe strazile din Milton Keynes, dar la viteze extrem de mici, de 10-15 km/h.

Alianta Renault-Nissan are planuri mari cu masinile autonome, anuntand recent un parteneriat cu compania Transdev pentru dezvoltarea unui sistem de transport bazat pe flote formate din masini care pot fi chemate prin aplicatii specifice.

Lasa un comentariu