Acasa Mercedes-Benz Mercedes-Benz Clasa S, rechemat in service deoarece cutia de viteze poate trece imprevizibil in modul Neutru

Mercedes-Benz Clasa S, rechemat in service deoarece cutia de viteze poate trece imprevizibil in modul Neutru

de Adrian Mitrea

Mercedes-Benz Clasa S (sursa - Daimler)

Varful de gama Mercedes-Benz, Clasa S, este rechemat in service din cauza faptului ca transmisia automata poate comuta imprevizibil in modul Neutru (N), situatie in care se ajunge din cauza unei probleme electrice. In Romania sunt vizate 51 de automobile de aceasta campanie de rechemare in service.

“(…) In anumite cazuri, distanta dintre cablajul alternatorului demaror si instalatia de esapament poate fi mai mica decat specificatiile producatorului. Daca distanta este incorecta, cablajul se poate incalzi si, in consecinta, se poate defecta. Drept urmare, cutia de viteze ar putea cupla in treapta <<Neutru>>, fara un motiv real, in timpul cursei. In aceasta situatie, grupul motopropulsor nu ar mai fi activ, iar autovehiculul s-ar opri. In functie de situatia din trafic, ar putea exista un risc crescut de producere a unui accident”, noteaza Mercedes-Benz.

Dealerii Mercedes-Benz vor verifica pozitionarea cablajului si, daca este cazul, acesta va fi rectificat sau inlocuit.

La fel ca si in cazul altor operatiuni de rechemare in service, remedierea defectului este gratuita, fiind suportata de fabricant.

In mod normal clientii masinilor afectate au fost contactati sau urmeaza sa fie contactati de catre dealeri pentru a fi invitati in service. In orice caz, posesorii de Mercedes-Benz Clasa S pot contacta si ei reteaua Mercedes-Benz pentru a verifica daca masinile lor sunt vizate de aceasta campanie de rechemare in service.

AICI poti vedea toate campaniile importante de rechemare facute de producatorii auto, pe piata din Romania.

Lasa un comentariu