Acasa Daimler Daimler construieste o noua fabrica de baterii in Germania, dublandu-si capacitatea de productie

Daimler construieste o noua fabrica de baterii in Germania, dublandu-si capacitatea de productie

de Adrian Mitrea

Fabrica baterii Daimler in Kamenz (sursa - Daimler)

Producatorul auto german Daimler, fabricantul automobilelor Mercedes-Benz si smart, demareaza constructia unei noi fabrici de baterii pentru masini electrice, amplasata in Kamenz, Germania. Investitia se ridica la jumatate de miliard euro si, practic, va dubla capacitatea de productie a Daimler pentru baterii.

In Kamenz exista deja o fabrica a Daimler pentru baterii, realizata printr-o investitie de jumatate de miliard euro. Practic, prin noua investitie anuntata, Daimler isi dubleaza capacitatea de productie si investitia in domeniul bateriilor pentru masini electrice. In total, in cele doua fabrici de baterii din Kamenz, Daimler va fi investit un miliard de euro.

Noua uzina va fi functionala din 2018, a anuntat compania, iar modul in care este gandita ii permite sa fie neutra din punctul de vedere al emisiilor de CO2.

Pana in 2025 vor exista pe piata zece modele 100% electrice ale Mercedes-Benz si smart, iar toate bateriile pentru acestea vor fi produse in Kamenz.

Filiala Daimler care se ocupa de fabricarea de baterii si de cercetare si dezvoltare se numeste Deutsche ACCUMOTIVE GmbH & Co. KG, infiintata in 2009. Sediul central al companiei, 100% detinuta de Daimler, este amplasat in Nabern, zona Stuttgart, Germania, unde au loc si activitatile de cercetare si dezvoltare. Productia are loc in uzina existenta din Kamenz, la care se va adauga noua uzina din 2018, tot in Kamenz.

Lasa un comentariu