Acasa Dacia Yves Caracatzanis, CEO Grup Renault Romania: Sandero si Logan restilizate vor fi lansate in cateva saptamani, Duster automat la inceput de 2017

Yves Caracatzanis, CEO Grup Renault Romania: Sandero si Logan restilizate vor fi lansate in cateva saptamani, Duster automat la inceput de 2017

de Adrian Mitrea

Dacia Sandero Facelift (sursa - Dacia)

Versiunile restilizate ale modelelor Sandero, Sandero Stepway, Logan si Logan MCV vor fi lansate in Romania in cateva saptamani, iar Duster EDC (automat) la inceputul anului 2017, a declarat Yves Caracatzanis, directorul general (CEO) al Grup Renault Romania, intr-o discutie restransa cu presa auto si de business din Romania. Potrivit acestuia, modelele restilizate vor ajunge la clienti inca din trimestrul 4 al acestui an, iar pentru Duster EDC lansarea si livrarile sunt planificate pentru primul trimestru al anului viitor. Motorul nou, de 1 litru, care il va inlocui pe cel de 1,2 litri, „va fi produs in Europa”, spune Caracatzanis, dar nu in Romania. La Mioveni vor fi insa fabricate anumite componente pentru acest propulsor.

„Pentru piata romaneasca, lansarea versiunilor restilizate ale familiei Logan si Sandero va fi in urmatoarele saptamani, deci in trimestrul 4. Pentru Duster EDC vorbim despre primul trimestru din 2017″, a explicat oficialul Renault. Inclusiv versiunea speciala Duster Black Touch va fi comercializata in Romania, din 2017.

Versiunile restilizate ale celei de-a doua generatii de modele Sandero si Logan aduc lumini de zi (DRL) cu LED, noi stopuri, o noua cheie de contact, camera video pentru marsarier si un nou motor, natural aspirat, cu trei cilindri si o capacitate cilindrica de 1 litru. El va inlocui propulsorul 1.2 MPI (75 CP), care are patru cilindri si este de generatie veche.

„Acest motor nou cu trei cilindri va fi produs in alta uzina din Europa. Unele componente ale acestui motor vor fi produse in Mioveni, de asemenea. Productia acestui model nu a demarat inca, se va intampla in 2017”, a precizat Yves Caracatzanis.

El a tinut sa faca precizari legate de subiectul inceperii productiei Logan MCV si in Maroc, spunand ca modelul va fi produs in continuare si la Mioveni. La noi in tara se va putea fabrica Logan MCV in orice versiune de echipare, iar interesant este ce se intampla cu echiparea Prestige, de top, care va fi fabricata doar in Romania, nu si in Maroc.

In rest, ambele uzine Renault – cea din Mioveni si cea din Tanger – produc atat versiuni cu transmisie manuala, cat si automatizate (cutia de viteze Easy-R).

Versiunile restilizate pentru cele patru modele Dacia si echiparea Duster 4×2 1.5 dCi 110 CP cu transmisie automata cu dublu ambreiaj EDC (Efficient Dual Clutch) reafirma pozitionarea marcii Dacia in zona „smart buy”, potrivit lui Yves Caracatzanis.

„Inseamna accesibil, fiabil si modern”, a explicat el.

AICI poti vedea noutatile Dacia dezvaluite cu ocazia Salonului Auto de la Paris.

Lasa un comentariu