Acasa Romania SEAT recheama in service aproape 100 de masini din Romania, din cauza sigurantei pentru copii de la usi

SEAT recheama in service aproape 100 de masini din Romania, din cauza sigurantei pentru copii de la usi

de Adrian Mitrea

SEAT Leon CUPRA (sursa - SEAT)

Marca spaniola SEAT, detinuta de Volkswagen Group, recheama in service 89 automobile, Leon, Ibiza, Toledo si Mii din Romania (desi Mii nu este vandut oficial la noi in tara – n.r.), din cauza sistemului de siguranta de la usi care previne deschiderea portierelor de catre copii, in cazul in care siguranta este pusa.

“SEAT a constatat faptul ca, la autovehiculele vizate, din cauza unei posibile predeteriorari la scoaterea din matrita de injectie, maneta de nlocare a sigurantei manuale pentru copii se poate fisura. Astfel, siguranta pentru copii activata se dezactiveaza neobservat, in special in cazul unor socuri puternice, si usa poate fi deschisa dinspre interior, prin actionarea manetei de deschidere”, spune marca spaniola.

Reparatia presupune verificarea functionala a sigurantei manuale pentru copii si, daca este cazul, inlocuirea incuietorilor usilor spate. Operatiunea dureaza circa 60 de minute.

La fel ca si in cazul altor operatiuni de rechemare in service, remedierea defectului este gratuita, fiind suportata de fabricant.

AICI poti vedea toate campaniile importante de rechemare facute de producatorii auto, pe piata din Romania.

Lasa un comentariu