Acasa Romania Toyota recheama peste 1.400 de masini din Romania, din cauza canistrei de carbon activ din rezervor

Toyota recheama peste 1.400 de masini din Romania, din cauza canistrei de carbon activ din rezervor

de Adrian Mitrea

Sigla Toyota (sursa - Toyota)

Toyota Romania recheama in service 1.405 masini – modelele Toyota Auris, Toyota Corolla, Toyota Prius, Toyota Prius+, Toyota Prius PHV si Lexus CT200h – deoarece a identificat un potential pericol la canistra de carbon activ, amplasata in rezervorul de benzina.

“Vehiculele vizate sunt echipate cu un sistem de ventilare controlata a vaporilor de combustibil (canistra de carbon activ) asamblat in rezervor. Exista posibilitatea ca o fisura sa se dezvolte pe o muchie a unui canal al carcasei pompei de combustibil. In aceste conditii, daca fisura se mareste de-a lungul timpului, combustibil se poate scurge din rezervor in conditiile in care acesta este umplut la maxim. Combustibilul sau vaporii de combustibil, in prezenta unei surse de aprindere, cresc riscul aparitiei unui incendiu”, a anuntat Toyota.

Lista cu masini afectate este disponibila la dealerii Toyota, insa, oricum, producatorul a inceput sa recheme clientii in service prin scrisori trimite acasa proprietarilor masinilor.

La fel ca si in cazul altor operatiuni de rechemare in service, remedierea defectului este gratuita, fiind suportata de fabricant.

AICI poti vedea toate campaniile importante de rechemare facute de producatorii auto, pe piata din Romania.

Lasa un comentariu