Acasa Renault Renault Kwid, mai aproape de piata globala: a inceput productia si in Brazilia

Renault Kwid, mai aproape de piata globala: a inceput productia si in Brazilia

de Adrian Mitrea

Uzina Ayrton Senna din Curitiba (sursa - Renault)

Renault Kwid, micul crossover Renault speculat sa fie comercializat si sub marca Dacia, este acum mai aproape de piata globala dupa ce Renault a anuntat ca demareaza productia si in Brazilia, pana acum Kwid fiind fabricat doar in India. Este acum Kwid mai aproape de a fi comercializat si sub marca Dacia?

Seful de design al Renault, Laurens van den Acker, spunea ca a desenat Kwid ca pe un “mini Duster”, dar directorul general executiv (CEO) al Grupului Renault, Carlos Ghosn, n-ar vedea aceasta masina in Europa.

In principiu ar fi vorba despre provocarile pe care le pune adaptarea modelului Kwid la cerintele de mediu si siguranta din Europa. Ar fi nevoie de schimbari mari care ar anula avantajul de a avea o platforma tehnica similara pentru mai multe modele.

Totusi, Kwid sub marca Dacia nu este o idee ce poate fi exclusa deoarece oficialii Renault au spus in nenumarate randuri ca mai marii Grupului analizeaza oportunitatea de a lansa o masina Dacia de mici dimensiuni, iar Kwid este nu doar mic, ci are si aspect de SUV – un segment in crestere in multe tari.

Dupa fabricarea lui Renault Kwid in India, Renault a anuntat vineri, 13 mai, ca va demara in Brazilia productia unui Kwid adaptat pietei locale. Modelul – cu modificari fata de varianta indiana – va fi produs in uzina Ayrton Senna din Curitiba. Adaptarea lui Renault Kwid pentru piata Braziliana a fost facuta de RTA (Renault Technology Americas).

In aceasta uzina din Curitiba Renault are doua linii de fabricatie in care sunt produse modelele Logan, Sandero, Duster, Duster Oroch si Master.

Lasa un comentariu