Acasa Porsche Porsche Macan are un nou motor de intrare in gama si pret mai mic. Porsche Cayenne primeste un nou sistem multimedia

Porsche Macan are un nou motor de intrare in gama si pret mai mic. Porsche Cayenne primeste un nou sistem multimedia

de Adrian Mitrea

Porsche Macan cu motor de 2 litri (sursa - Porsche)

Porsche actualizeaza gama de SUV-uri, iar in acest sens Porsche Macan primeste o noua motorizare de intrare in gama – un propulsor de 2 litri pe benzina – si pret de achizitie mai mic, iar Porsche Cayenne vine cu un nou sistem multimedia.

Motorul turbo cu patru cilindri si capacitate de 2 litri a fost special adaptat pentru Macan. Propulsorul dezvolta o putere maxima de 185 kW/252 CP la o turatie cuprinsa intre 5.000 si 6.800 rpm si vine in dotarea standard cu o transmisie automata PDK, cu sapte trepte si dublu ambreiaj. Astfel, Macan este capabil sa atinga 100 km/h in 6,7 secunde, iar cu pachetul optional Sport Chrono poate cobori pana la 6,5 secunde. Viteza maxima a noi versiuni de intrare in gama este 229 km/h.

In acest motor sistemul VarioCam Plus adapteaza continuu arborele cu came pentru admisie si evacuare si controleaza deschiderea supapelor de evacuare. Cuplul sau de 370 Nm este disponibil la turatii cu valori cuprinse intre 1.600 rpm si 4.500 rpm.

„Asemenea tuturor modelelor Porsche, Macan este capabil sa transforme puterea motorului intr-o dinamica de condus sportiv exceptionala. Acest lucru este asigurat de sistemul standard, Porsche Traction Management PTM, cu distributia variabila a puterii catre toate cele patru roti, in combinatie cu un sistem de suspensie agil si o directie precisa”, noteaza producatorul auto german.

Optional este disponibil un sistem de suspensie pneumatica cu functie de auto-reglare, inclusiv sistemul PASM cu amortizoare adaptive. Cu o masa neta de 1.770 kilograme, Macan cu motor de 2 litri este cel mai usor SUV realizat de Porsche.

Noua versiune Porsche Macan poate fi comandata deja in Romania, pretul de baza fiind 50.100 euro fara TVA (60.120 euro cu TVA). Livrarile pentru masinile comandate acum vor demara in luna iunie din acest an, deci timpul de asteptare este de circa 3 luni.

Porsche Macan concureaza pe piata in principal cu modele precum BMW X4 si Mercedes-Benz GLC.

Porsche Macan interior cu PCM 2016 (sursa - Porsche)

Porsche Macan cu motor de 2 litri (sursa - Porsche)

Si pentru Porsche Cayenne – cel mai mare SUV Porsche – sunt noutati. Lansat in 2015 intr-o versiune restilizata, Cayenne primeste acum si un nou sistem multimedia: Porsche Communication Management (PCM) disponibil cu ecran tactil HD si diagonala de 17,7 cm, standard, in echiparea tuturor modelelor Cayenne.

Atunci cand senzorul de proximitate detecteaza o actiune din partea utilizatorului, ecranul afiseaza functiile relevante din meniu pe care soferul le poate controla prin gesturi multi-touch. Conectivitatea extinsa, prin Bluetooth, USB si micro SD, permite o integrare mai buna cu smartphone-urile si cu diversele unitati de memorie. O alta optiune utila este cea care permite conectarea iPhone-ului la sistemul PCM al automobilului, facand posibila utilizarea aplicatiei Apple CarPlay.

De asemenea, noul modul de navigatie este inclus in versiunea standard a noului Cayenne. Acesta impresioneaza prin afisarea hartilor la calitate HD si, in unele regiuni, si in 3D. Functia de navigare poate fi activata, la fel de usor, si prin comanda vocala. Modulul optional Connect Plus ofera o navigare mai dinamica, prin furnizarea informatiilor din trafic in timp real.

In plus, serviciile online de orientare Google Street View si Google Earth pot fi utilizate pentru vizualizarea detaliilor pe marginea soselelor si in zonele urbane. Utilizarea sistemului PCM ca Wi-Fi hotspot si integrarea mai extinsa a smartphone-urilor la bord este acum, de asemenea, posibila.

Porsche Car Connect, o aplicatia familiara posesorilor marcii, este, de asemenea, inclusa in modulul Connect Plus. Aceasta ii permite soferului sa controleze anumite functii ale automobilului de la distanta, dar si sa acceseze informatii precum nivelul combustibilului, de pe smartphone.

Noua generatie a sistemului PCM a fost inclusa, pentru prima data, in versiunea restilizata a modelului 911 (991 II) si se numara printre dotarile standard ale tuturor modelelor 911. Pe langa modelele Carrera, modelele Targa si versiunile de top din familia 911 Turbo sunt, de asemenea, echipate cu noul sistem de infotainment. Acest modul este inclus si in varianta standard a noului model Macan, dar se va regasi si in noua serie de modele 718. In functie de modelul autovehiculului, noul sistem PCM poate oferi o gama variata de optiuni standard si pachete optionale.

Porsche Cayenne interior cu PCM 2016 (sursa - Porsche)

Lasa un comentariu