Acasa Romania Toyota recheama in service aproape 4.800 masini RAV4 din Romania deoarece bancheta spate poate reteza centura de siguranta

Toyota recheama in service aproape 4.800 masini RAV4 din Romania deoarece bancheta spate poate reteza centura de siguranta

de Adrian Mitrea

Toyota RAV4 2010 (sursa - Toyota)

SUV-ul Toyota RAV este vizat de o rechemare in service deoarece cadrul banchetei pentru pasagerii din spate are o forma necorespunzatoare si poate reteza centurile de siguranta. Sunt vizate in total 4.774 masini din Romania, a anuntat producatorul auto japonez.

“Masinile vizate de aceasta campanie sunt echipate cu centuri de siguranta in trei puncte in ambele parti ale banchetei spate. Din cauza formei necorespunzatoare a cadrului sezutului banchetei spate, in cazul unui accident fontal, produs la viteze ridicate, centurile de siguranta spate laterale pot fi sectionate de acest cadru. Daca acest lucru se intampla, exista posibilitatea ca centura sa nu mai retina pasagerul corespunzator, crescand astfel riscul ranirii ocupantilor in cazul unui accident”, spune Toyota.

Reparatia consta in montarea unei protectii pentru sezutul banchetei spate, operatiune care dureaza intre 30 si 60 minute.

La fel ca si in cazul altor operatiuni de rechemare in service remedierea defectului este gratuita, fiind suportata de fabricant.

AICI poti vedea toate campaniile de rechemare facute de producatorii auto, pe piata din Romania.

Lasa un comentariu