Acasa Romania Volkswagen recheama in service aproape o mie de masini Passat din Romania deoarece pot ramane fara asistare pentru directie si frane

Volkswagen recheama in service aproape o mie de masini Passat din Romania deoarece pot ramane fara asistare pentru directie si frane

de Adrian Mitrea

Volkswagen Passat (sursa - Volkswagen)

Un total de 941 automobile Volkswagen Passat (B8) din Romania sunt rechemate in service deoarece o problema a unui conector poate lasa masina fara asistare pentru frane si directie, drept consecinta a opririi neasteptate a motorului, a anuntat compania.

„La unele autoturisme exista posibilitatea sa nu fi fost blocat corect conectorul cablajului central pe blocul electric central. O posibila desprindere a conectorului si, astfel, o intrerupere a alimentarii cu curent a blocului electric central duce la intreruperea functionarii motorului, precum si a catorva componente electronice, cum ar fi, de exemplu, instrumentele de bord. In plus, se intrerupe functionarea servodirectiei si a servofranei, in conditiile in care se mentin fortele de manevrare a volanului si de franare prevazute prin lege. Nu este exclus faptul ca aceasta defectiune sa apara si in timpul deplasarii. Autovehiculul poate fi insa manevrat in continuare, pana la oprirea sa. Poate exista pericol de accident”, spune Volkswagen.

La masinile vizate de acest recall va fi verificat acel conector problematic, operatiune ce dureaza circa 30 de minute.

La fel ca si in cazul altor operatiuni de rechemare in service remedierea defectului este gratuita, fiind suportata de fabricant.

AICI poti vedea toate campaniile de rechemare facute de producatorii auto, pe piata din Romania.

Lasa un comentariu