Acasa Foto VIDEO, FOTO: Noul Renault Megane si Talisman marcheaza la Frankfurt ruperea Renault de perioada neagra

VIDEO, FOTO: Noul Renault Megane si Talisman marcheaza la Frankfurt ruperea Renault de perioada neagra

de Adrian Mitrea

Renault Megane GT (sursa - 0-100.ro)

Noul Renault Megane, premiera mondiala la Salonul Auto de la Frankfurt (17-27 septembrie), este cea mai importanta veriga care ii lipsea marcii Renault pentru a fi cu adevarat proaspata. Pe langa Megane IV si berlina de segment D Talisman, indeosebi Talisman Estate, vine sa sustina aerul proaspat din curtea marcii franceze.

Renault Megane GT (sursa - 0-100.ro)

Renault Megane este cu totul nou, iar la Frankfurt este expusa exclusiv versiunea hatchback cu cinci usi. Varianta break va urma cel mai probabil in 2016, iar la versiunea cu trei usi – cunoscuta si ca Megane Coupe – se va renunta.

Noul Megane are tableta multimedia R-Link 2, pozitionata vertical pe bord, la fel ca la modelele Espace si Talisman. Ecranul este TFT (Thin Film Transistor), cu o diagonala generoasa de 8,7 inch. Experienta multimedia este completata de posibilitatea de a avea instalatie de sunet Bose.

Noua pentru acest model este si sistemul head-up display, color, prin intermediul caruia informatii esentiale pentru sofer sunt proiectate un campul sau vizual, deasupra volanului, pe o placuta din plastic transparent.

O noutate pentru Megane este si tehnologia 4Control, disponibila pe versiunea Renault Megane GT, care face acest model sa fie primul si singurul din segmentul sau care beneficiaza de roti spate capabile sa vireze si ele (pe langa cele din fata). Sistemul 4Control a fost montat pe ultima generatie Laguna si perfectionat pentru modelele Talisman si Megane. Impreuna cu tehnologia Multi Sense, soferul poate alege intre mai multe moduri de condus si setari ale masinii.

Megane are acum 4.359 mm lungime (+64 mm) si o inaltime de 1.447 mm (-25 mm). Ampatamentul a crescut cu 28 mm, la 2.669 mm. Masina poate fi echipata cu roti intre 15 si 18 inch.

Luminile de zi (DRL) sunt cu LED, standard, pentru toate versiunile, la fel ca si stopurile. Tehnologia pentru faruri (faza scurta/lunga) este cu LED doar pe versiunile de echipare de top.

Paleta de tehnologii actuale este completata de LDW (Lane Departure Warning), ACC (Adaptive Cruise Control), AEBS (franare automata de urgenta), DW (safe distance warning), AHLB (asistent faza lunga) camera video pentru marsarier, senzori de parcare fata-spate si Easy Park Assist pentru parcare fara actionare a volanului de catre sofer.

La interior sunt disponibile doar tapiterii de culoare inchisa, pe negru, in total cinci la numar. Scaunul soferului poate avea si functie de masaj.

Pentru a fi siguri ca Megane este atractiv si din perespectiva spatiului interior, toti pasagerii beneficiaza acum de mai mult loc, iar portbagajul are o capacitate de 434 litri.

Gama de motorizari este formata din:

  • Energy TCe 205, doar pe Megane GT
  • Energy TCe 100
  • Energy TCe 130
  • Energy dCi 165, doar pe Megane GT
  • Energy dCi 90
  • Energy dCi 110

Motorizarile pe benzina TCe 205 si TCe 130 pot avea cutii de viteze EDC (cu dublu ambreiaj) cu sapte trepte, iar motorizarile diesel dCi 90 si dCi 165 pot avea cutii de viteze EDC cu sase trepte.

Pe langa noul Megane, Renault are la standul sau de la Salonul Auto de la Frankfurt  si Talisman Estate, a doua versiune de caroserie a modelului sau varf de gama. Masina dispune de un portbagaj de 572 litri, extensibil pana la 1.700 litri prin rabatarea spatarelor locurilor din spate.

Producatorul auto francez mentioneaza ca Renault Talisman Estate are exact aceleasi dimensiuni ca versiunea sedan: 4,86 m lungime, 1,87 m latime, 1,46 m inaltime si un ampatament de 2,81 m. Pe langa versatilitatea pe care o confera caroseria break, acest model ofera pasagerilor din spate spatiu cu 30 mm mai mare pentru cap.

Paradoxal, portbagajul variantei sedan este mai mare (608 litri) decat al break-ului (572 litri), dupa cum reiese din caracteristicile tehnice furnizate de Renault.

Renault Talisman va fi disponibil cu cinci motorizari, dintre care trei turbo diesel –  dCi 110dCi 130 si dCi 160 – si doua turbo pe benzina – Energy TCe 150 si Energy TCe 200.

Tehnologia 4Control, consacrata pe Laguna, este disponibila pe anumite motorizari si echipari. Sistemul 4Control asigura un unghi mic de virare si rotilor din spate, ajutand astfel masina sa fie mai agila.

Cutiile de viteze pot fi manuale cu sase trepte sau EDC (automatizate, cu dublu ambreiaj), noutatea fiind ca acum EDC este disponibil cu sapte trepte de viteza (fata de sase pana in prezent).

Multi-Sense este disponibila si pe Talisman, prin intermediul careia soferul poate alege dintre mai multe moduri de condus (Comfort, Sport, Eco, Neutral), existand si un mod Perso, care permite soferului sa-si configureze setarile cum vrea. Sistemul de infotainment este R-Link 2, cu ecran tactil de 8,7 inch.

Un model denumit Renault Talisman a fost lansat de Renault in 2012 pe piata din China, insa designul sau este diferit fata de noul Talisman, care este gandit ca o masina globala.

De la acest nou Talisman Renault asteapta marje de profit mai mari decat a avut cu Laguna si Latitude, dar chiar si asa oficialii Renault sunt bine acorati in realitate si recunosc ca Volkswagen Passat este „regele” segmentului D.

citeste AICI toate stirile legate de Salonul Auto de la Frankfurt 2015

Renault Talisman Estate (sursa - 0-100.ro)

Renault Talisman Estate (sursa - 0-100.ro)

Lasa un comentariu