Acasa Renault Renault lanseaza un nou model varf de gama, limuzina Talisman

Renault lanseaza un nou model varf de gama, limuzina Talisman

de Adrian Niculescu

Renault Talisman (sursa - Renault)

Renault lanseaza un nou automobil varf de gama in China, denumit Talisman, mai mare decat Latitude, care are un pret de 38.652 euro (echivalent). Talisman debuteaza ca premiera mondiala la Salonul Auto de la Beijing (23 aprilie-2mai). Renault nu a anuntat daca va introduce sau nu masina si in alte piete decat cea chineza.

Talisman este numele unui concept prezentat de Renault in 2001, la Salonul Auto de la Frankfurt.

In comparatie cu alte marci de volum, prezenta Renault in China este modesta ca numar de unitati, inregistrand 24.100 unitati livrate in 2011 (+60% fata de 2010). Cel mai bine vandut model Renault in China este Koleos.

In 2011 pe piata chineza au fost introduse si modelele Fluence, Scenic, Megane CC, Laguna si Latitude. Reteaua de distributie a Renault in China numara 80 dealeri in 2011, iar planurile sunt pentru 170 dealeri in 2014.

Renault este prezent in China din 1993, cand a inceput productia utilitarei Trafic impreuna cu o companie locala (Sanjiang Space Group). Productia lui Renault Trafic a fost oprita in 2003. Din 1999 masini Renault sunt importate in China, dar amprenta industriala a marcii franceze acolo este inexistenta.

Renault este unul dintre putinii producatori auto de renume care nu au productie in China, spre deosebire de rivalii PSA Peugeot Citroen, General Motors, Volkswagen si altii. Totusi, pana in 2016 Renault are de gand sa inceapa productia in China, potrivit unor anunturi repetate ale companiei.

Renault Talisman (sursa - Renault)

Lasa un comentariu