Acasa Foto VIDEO, FOTO: Nissan GRIPZ, indiciu la scara naturala pentru a doua generatie Juke

VIDEO, FOTO: Nissan GRIPZ, indiciu la scara naturala pentru a doua generatie Juke

de Adrian Mitrea

Nissan GRIPZ Concept (sursa - 0-100.ro)

A doua generatie Nissan Juke isi vede pavat viitorul design prin conceptul GRIPZ, prezentat de japonezi la Salonul Auto de la Frankfurt (17-27 septembrie). Are camera video de supraveghere a traficului incorporata si liniile sale sunt inspirate din bicicletele de curse si masinile de raliu pentru desert, spune Nissan.

Nissan GRIPZ Concept (sursa - 0-100.ro)

Noul limbaj de design afisat odata cu Nissan GRIPZ este axat pe „geometrie emotionala”, iar tehnologia de propulsie vine din lumea vehiculelor electrice.

Pastrand dimensiunile unui crossover compact, conceptul Nissan GRIPZ are alura unei masini sport cu garda inaltata, pregatita pentru a face fata unor conditii de rulare mai dificile. Rezultatul aduce omagiu unuia dintre primele „vehicule crossover” fabricate de Nissan, denumit 240Z, castigator al Safari Rally. In anii 1970, aceste masini sport au fost reproiectate folosind expertiza acumulata in zona 4×4 de catre Nissan pentru a face fata conditiilor solicitante din Peninsula Baja, campiilor deschise din Kenya, Uganda si actuala Tanzanie.

Aceste vehicule de competitie in raliuri aveau garda la sol mare, suspensia intarita si arborau un finisaj negru mat pentru capota si portbagaj, proiectat pe fundalul unui rosu-portocaliu inchis pentru caroserie.

„Nissan 240Zs a demonstrat ca masinile sport nu trebuie sa fie joase pentru a produce senzatii tari. Conceptul Nissan GRIPZ demonstreaza din nou acest lucru – incorporand expertiza Nissan in domeniul vehiculelor crossover, al vehiculelor 4×4, al masinilor sport si actualizand-o integral pentru noua generatie, cu grup motopropulsor electric”, spune producatorul auto japonez.

Conceptul Nissan GRIPZ este echipat cu un sistem hibrid in serie, Pure Drive e-Power, bazat pe tehnologiile specifice vehiculului electric (VE). Un motor eficient pe benzina este utilizat pentru a alimenta un motor electric, acelasi care echipeaza si Nissan Leaf.

Grupul motopropulsor imbina diversele tehnologii de control ale Nissan perfectionate de-a lungul anilor petrecuti pentru a dezvolta masini electrice.

„Nissan este pionier in domeniul vehiculelor crossover compacte si acest lucru este reflectat in enorma popularitate a Qashqai şi Juke, precum si in creşterea vanzarilor pe acest segment de piata, ceilalti producatori incercand sa tina pasul (…). In timp ce conceptul Nissan GRIPZ nu este considerat un substitut direct pentru niciunul din cele doua modele ale gamei, acesta arata limitele extreme la care poate fi impins crossoverul compact”, a declarat Shiro Nakamura, vicepresedinte executiv si director de design al Nissan.

Conceptul a fost creat printr-o colaborare intre Nissan Design Europa cu sediul la Londra si Nissan Global Design Center din Japonia.

Nissan GRIPZ are 4,100 mm lungime, 1,890 mm latime, 1,500 mm inaltime, un ampatament de 2,580 mm si roti de 22 inch.

citeste AICI toate stirile legate de Salonul Auto de la Frankfurt 2015

Nissan Grpz concept (sursa - Nissan)

Corespondenta de la Frankfurt.

Lasa un comentariu