Acasa Hyundai VIDEO: Cum accelereaza si cum suna noul Hyundai Tucson, diesel si benzina, transmisie manuala si cu dublu ambreiaj

VIDEO: Cum accelereaza si cum suna noul Hyundai Tucson, diesel si benzina, transmisie manuala si cu dublu ambreiaj

de Adrian Mitrea

Hyundai Tucson (sursa - Hyundai)

Hyundai Tucson a revenit pe piata, ajuns acum la a doua generatie, si beneficiaza de tehnologii moderne pentru marca sud-coreeana. Iata ce performante au versiunea turbo diesel de top, cu transmisie manuala, si varianta pe benzina de top, cu transmisie cu dublu ambreiaj.

Singura versiune pe care noua transmisie cu dublu ambreiaj (7 trepte) dezvoltata de Hyundai e disponibila momentan este 1.6 T-GDi de 177 Cai Putere (CP), acesta fiind un motor turbo pe benzina. In aceasta configuratie masina atinge 100 km/h in 9,1 secunde. Transmisia se remarca prin rafinament, neavand acel soc la plecarea de pe loc pe care il genereaza de obicei cutiile de viteze cu dublu ambreiaj. Mai multe specificatii ale lui Hyundai Tucson 1.6 T-GDi poti citi AICI.

Versiunea turbo diesel de top are motor de 2 litri (R 2.0 CRDi), de 184 CP. Pentru acest propulsor sunt disponibile atat o transmisia manuala cu sase trepte, cat si una automata (convertizor de cuplu) cu sase trepte. Mai jos poti vedea in actiune versiunea cu transmisie manuala. Mai multe specificatii ale lui Hyundai Tucson R 2.0 CRDi poti citi AICI.

Lasa un comentariu