Acasa Foto VIDEO, FOTO: Noul MINI Clubman se prezinta. Cel mai spatios MINI creat vreodata

VIDEO, FOTO: Noul MINI Clubman se prezinta. Cel mai spatios MINI creat vreodata

de Adrian Niculescu

MINI Clubman (sursa - MINI)

MINI a prezentat online noua generatie a modelului MINI Clubman, cel mai spatios model al marcii, care beneficiaza de un portbagaj de 360 litri si ofera locuri pentru cinci pasageri. Pentru prima data, pe MINI este disponibila acum si o cutie de viteze automata cu 8 trepte, pe anumite motorizari, fata de maximum 6 viteze (manuala si automata) pana acum. Acest model este pozitionat in clasa compacta si afiseaza un limbaj de design evoluat pentru marca, mai ales in interior. Totodata, modelul de business al marcii MINI integreaza, incepand cu acest model, posibilitatea de a impartasi masina cu alte persoane, atunci cand nu o folosesti.

Noul MINI Clubman are 4.253 mm lungime, 1.800 mm latime, 1.441 mm inaltime si un ampatament de 2.670 mm. Astfel, noul Clubman este cu 27 cm mai lung decat versiunea cu cinci usi, cu 9 cm mai lat si are un ampatament cu 10 cm mai mare. Compartimentul pentru bagaje are o capacitate de 360 litri, extensibila pana la 1.250 litri prin rabatarea spatarelor locurilor din spate.

Masina a fost prefigurata de conceptele MINI Clubman (Geneva 2014) si MINI Clubman Vision Gran Turismo.

Aceasta a doua generatie MINI Clubman vine cu o serie de noutati pentru marca, cum ar fi transmisia automata cu 8 trepte disponibila pentru versiunile MINI Cooper S Clubman si MINI Cooper D Clubman. Exista, in continuare, standard, o transmisie manuala cu 6 trepte pentru toata gama. De asemenea, cutia de viteze automata cu 6 trepte ramane ca optiune pentru restul motorizarilor pentru care nu este disponibila versiunea cu 8 trepte.

Pentru inceput sunt disponibile trei motorizari pentru noul MINI Clubman. Cea de baza se numeste MINI Cooper Clubman si are motor de 1,5 litri, turbo, pe benzina, de 136 CP. Urmeaza versiunea intermediara, MINI Cooper D Clubman, care livreaza 150 CP dintr-un propulsor turbo diesel de 2 litri. Versiunea de top, MINI Cooper S Clubman are motor turbo pe benzina de 2 litri si dezvolta 192 CP.

Este de asteptat, in viitor, sa fie lansata si o versiune diesel MINI Cooper SD Clubman, de 190 CP, precum si o versiune de inalta performanta, pe benzina, MINI John Cooper Works Clubman, cu 231 CP.

Prin noul concept de car sharing, spune MINI, clientii marcii pot impartasi MINI-ul lor cu altii. Proprietarii pot pune masinile lor MINI in sistemul de car sharing DriveNow, dezvoltat de BMW Group, atunci cand nu le folosesc. Aceasta optiune este utila mai ales firmelor care au flote auto si vor sa maximizeze utilizarea masinilor. Aceasta miscare va demara in 2016 in SUA si apoi in orasele din lume in care este disponibil serviciul DriveNow.

Mai mult decat atat, MINI creaza o noua forma de imprumut a masinilor (peer-to-peer car sharing) destinata unui cerc definit de prieteni si rude.

MINI Clubman (sursa - MINI)MINI Clubman (sursa - MINI)

Lasa un comentariu