Acasa Foto FOTO: Concept pentru noul MINI Clubman. Usi mai mari, dar si mai multe

FOTO: Concept pentru noul MINI Clubman. Usi mai mari, dar si mai multe

de Adrian Mitrea

MINI Clubman Concept 2014 (sursa - BMW Group) 002

MINI aduce la Salonul Auto de la Geneva (6-16 Martie) un concept gata de productie pentru noul MINI Clubman. Masina are acum patru portiere, fata de trei in trecut, iar portbagajul are gura de acces acoperita cu doua usi, ca pana acum, insa acestea sunt mai mari.

Modelul MINI Clubman aflat acum pe piata are doua portiere pe partea dreapta si una pe stanga, insa acest concept ne arata ca viitorea generatie va avea usi de dimensiuni egale pe spate, pe ambele parti ale masinii, facilitand accesul la locurile din spate.

Aceste modificari au fost posibile datorita faptului ca masina a crescut foarte mult, fiind cu 26 cm mai lunga si cu 17 cm mai lata.

De asemenea, MINI Clubman Concept are cinci locuri si spatiu mare pentru bagaje, transformandu-l intr-un break lifestyle practic.

Pasagerii pot privi prin plafon multumita unor fasii de sticla montate longitudinal.

Generatia MINI Clubman aflata in prezent pe piata a fost lansata in 2007. Numele Clubman a mai fost folosit de MINI pentru automobilele sale in anii ’70. Concret, MINI Clubman din acea vreme avea o fata mai patratoasa decat MINI-ului cunoscut azi sub numele de „Classic”. Exista in acea vreme si o versiune break a lui MINI, insa ea se numea Countryman sau Traveller. La gama actuala de modele denumirea Countryman a fost preluata de SUV-ul marcii.

MINI Clubman Concept (sursa - BMW Group)

Lasa un comentariu