Acasa Alfa Romeo VIDEO, FOTO: Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio se prezinta, inlocuitorul modelului Alfa Romeo 159

VIDEO, FOTO: Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio se prezinta, inlocuitorul modelului Alfa Romeo 159

de Adrian Niculescu

Alfa Romeo Giulia (sursa - Alfa Romeo)

Alfa Romeo a prezentat inlocuitorul modelului Alfa Romeo 159, denumit Alfa Romeo Giulia. Masina aratata publicului este versiunea de top, Quadrifoglio, care va rivaliza pe piata cu BMW M3, avand motor cu sase cilindri de 510 CP si capacitatea de a atinge 100 km/h in 3,9 secunde.

Cu Giulia, Anonima Lombarda Fabbrica Automobili (A.L.F.A.) spera sa iasa din anonimat si intrerupe astfel seria celor cinci ani in care nu a mai adus pe piata niciun model nou, cel mai recent fiind Giulietta.

Alfa Romeo Giulia beneficiaza de o distributie a greutatii 50% cu 50% intre cele doua punti, poate avea propulsie (“tractiune” spate) sau tractiune integrala si un motor cu sase cilindri realizat complet din aluminiu, cu ADN Ferrari, care dezvolta 510 CP si trimite masina pana la 100 km/h in 3,9 secunde.

Alfa Romeo se lauda cu un raport dintre masa si puetere foarte bun, mai putin de 3 kg/1 CP. Aceasta inseamna ca masina are o masa de circa 1.500 kg, putin pentru o berlina de clasa C/D. Pentru a atinge aceste restrictii de greutate Alfa Romeo a folosit aluminiu si fibra de carbon unde a fost posibil.

Alte specificatii si fotografii cu interiorul masinii nu au fost inca date publicitatii.

Alfa Romeo Giulia (sursa - Alfa Romeo)

Lasa un comentariu