Acasa Poze Spion Poze spion in Romania cu inlocuitorul Renault Laguna si Renault Latitude. Se testeaza (si) la Titu, prezentarea oficiala va fi in aceasta vara

Poze spion in Romania cu inlocuitorul Renault Laguna si Renault Latitude. Se testeaza (si) la Titu, prezentarea oficiala va fi in aceasta vara

de Adrian Mitrea

Nou model Renault de clasa D (sursa - Gabriel Dogaru)

Poze spion cu modelul Renault de clasa D care va inlocui modelele Renault Laguna si Renault Latitude au inceput sa circule pe internet dupa ce masina a fost surprinsa in teste pe A1, in Romania. Aceasta este confirmarea ca testele cu noua berlina Renault se fac (si) la Centrul Tehnic Titu si arata cat de mult a castigat in importanta, in cadrul Grupului Renault, unitatea de testare din Romania, din moment ce varful de gama al marcii franceze este testat aici. Prezentarea oficiala a noului model de clasa medie al Renault va avea loc in vara acestui an, dupa cum spunea seful de design al Renault, Laurens van den Acker, intr-o discutie cu jurnalisti din Romania.

Noua berlina Renault de segment D va avea un nume complet nou si este o masina noua din toate punctele de vedere, potrivit lui Laurens van den Acker.

Intrebat daca strategia cu Laguna si Latitude, in acelasi segment (D – n.r.), va fi pastrata, designerul mizeaza pe o singura masina: „Eu cred ca e mai bine sa ai una buna decat doua asa-si-asa. E important pentru noi sa avem succes in categoria CD. Concuram cu marcile germane premium, dar si cu Ford si Opel. Competitia e foarte dura. Mai e si Skoda. Speram sa venim cu o oferta foarte competitiva si veti vedea noua masina foarte curand, in de vara. Numele Laguna va disparea. Iar sedanul de clasa D pe care il vom arata nu va fi un succesor pentru Laguna. Va fi un vehicul complet nou, cu o platforma noua, noi dimensiuni, nou nume, noi motoare si noi tehnologii. Deci este un vehicul complet nou, conceput pentru piata europeana, dar si pentru Asia”.

Cu alte cuvinte, va fi un model european adaptat la Asia, nu invers, cum a fost Latitude, derivat din Renault Samsung SM5.

Renault a vandut 16.000 de unitati Laguna in 2014, de trei ori mai putin decat in 2011. Maximul istoric a fost 247.000 exemplare Laguna, in anul 2002.

In ceea ce priveste Latitude, situatia este cu atat mai precara: 508 unitati in 2014, fata de un maxim de 10.718 unitati in 2011 (imediat dupa lansarea din 2010, deci 2011 a fost primul an complet de vanzari).

Nou model Renault de clasa D (sursa - Gabriel Dogaru)

Nou model Renault de clasa D (sursa - Gabriel Dogaru)

Lasa un comentariu