Acasa Design Laurens van den Acker, designer-sef Renault: Laguna si Latitude vor disparea, noul Megane va fi prezentat in 2015

Laurens van den Acker, designer-sef Renault: Laguna si Latitude vor disparea, noul Megane va fi prezentat in 2015

de Adrian Mitrea

Laurens van den Acker (sursa - Renault)

Renault va renunta la modelele Laguna si Latitude, ambele plasate in segmentul D, si va prezenta pana in vara acestui an un nou model care sa le inlocuiasca pe amandoua, care va avea un nume complet nou si va fi o masina noua din toate punctele de vedere, a declarat Laurens van den Acker, seful de design al Renault Group. Potrivit acestuia, noul Renault Megane va fi dezvaluit la Salonul Auto de la Frankfurt din acest an, in toamna.

„Inca nu ati vazut gama noua completa. Lansam cinci vehicule in acest an si inca unele anul viitor. Asa ca la sfarsitul anului viitor putem spune ca vedem gama noua de modele, completa, de la Renault”, a spus van den Acker, fiind intrebat despre ce urmeaza dupa noile modele lansate, precum Espace si Kadjar.

Renault Espace la Salonul Auto de la Paris 2014 (sursa - 0-100.ro)

Renault Kadjar la Salonul Auto de la Geneva 2015 (sursa - 0-100.ro)

Obiectivul designerului olandez, care a scos Renault la lumina, este ca noile generatii ale masinilor pe care marca franceza le-a lansat in ultimii ani sa fie automobile si mai bune decat cele de acum.

„Avem multe lansari de facut. Pana acum totul e bine. Volumele de vanzari au crescut si facem bani, ceea ce este important pentru o afacere. Acum e important ce vom face mai departe. Schimbam directia sau evoluam? Eu cred ca este foarte important sa plecam de la baza solida pe care o punem acum si sa avem o urmatoare generatie foarte buna pentru masinile despre care spunem acum ca sunt din gama noua”, a explicat Laurens van den Acker.

Intrebat daca strategia cu Laguna si Latitude, in acelasi segment, va fi pastrata, designerul mizeaza pe o singura masina: „Eu cred ca e mai bine sa ai una buna decat doua asa-si-asa. E important pentru noi sa avem succes in categoria CD. Concuram cu marcile germane premum, dar si cu Ford si Opel. Competitia e foarte dura. Mai e si Skoda. Speram sa venim cu o oferta foarte competitiva si veti vedea noua masina foarte curand, inainte de vara. Numele Laguna va disparea. Iar sedanul de clasa D pe care il vom arata nu va fi un succesor pentru Laguna. Va fi un vehicul complet nou, cu o platforma noua, noi dimensiuni, nou nume, noi motoare si noi tehnologii. Deci este un vehicul complet nou, conceput pentru piata europeana, dar si pentru Asia”.

Cu alte cuvinte, va fi un model european adaptat la Asia, nu invers, cum a fost Latitude, derivat din Renault Samsung SM5.

Renault Latitude (sursa - Renault)

Renault a vandut 16.000 de unitati Laguna in 2014, de trei ori mai putin decat in 2011. Maximul istoric a fost 247.000 exemplare Laguna, in anul 2002.

In ceea ce priveste Latitude, situatia este cu atat mai precara: 508 unitati in 2014, fata de un maxim de 10.718 unitati in 2011 (imediat dupa lansarea din 2010, deci 2011 a fost primul an complet de vanzari).

Viitorul Megane vine si el tot in 2015, potrivit lui van den Acker: „Veti vedea viitorul Megane in acest an, la Salonul Auto de la Frankfurt. Va beneficia de toate elementele moderne ale platformei care a debutat odata cu noul Espace. Va ramane in segmentul sau, C. Dupa cum stiti, Golf si Astra sunt masini care nu se schimba foarte mult de la o generatie la alta in ceea ce priveste proportiile si dimensiunile. Noi vom avea grija ca Megane sa fie cel mai inovativ, cel mai modern, mai latin si mai senzual. (…) Nu va fi o reinterpretare a modelului actual, dar va fi o masina care se va potrivi foarte frumos in gama. Eu sunt responsabil de toata gama si deci ma asigur ca pe masura ce treci de la Clio la Megane si apoi in segmentul D sa ai parte o adevarata trecere la un nivel superior, pastrand identitatea de marca”.

Renault a vandut 135.000 unitati Megane in 2014, jumatate fata de 2010. Maximul istoric a fost in 2004, cu un total de 465.000 unitati Megane vandute.

Gama Renault Megane 2013 (sursa - Renault)

citeste AICI toate stirile legate de Salonul Auto de la Geneva 2015

Lasa un comentariu