Acasa Ford Calendar de lansari incarcat pentru Ford in Romania: cinci noi modele in 2015

Calendar de lansari incarcat pentru Ford in Romania: cinci noi modele in 2015

de Adrian Mitrea

Ford EcoSport (sursa - Ford)

Ford Romania va lansa in acest an cinci noi modele pe piata locala, inclusiv SUV-ul de oras EcoSport, a carui a doua generatie are mari sanse sa fie produsa si in Romania. Cea mai importanta lansare din punctul de vedere al imaginii este insa Mustang, model emblematic american comercializat pe piata europeana pentru prima data in mod oficial.

In ordinea debutului pe piata, primul lansat va fi Ford EcoSport, in iunie, urmat la mica distanta de Ford C-MAX restilizat. Ford are mari asteptari pe segmentul SUV-urilor, avand ca obiectiv triplarea vanzarilor europene pana in 2018. De la sub 100.000 de SUV-uri vrea sa ajunga la 250.000-270.000 unitati/an, iar la aceasta cifra EcoSport ar putea sa contribuie cu peste 100.000 unitati/an.

Tot in vara, dar ulterior, va intra pe piata si Ford Mustang, in versiuni de caroserie Coupe si Cabriolet. Pe piata locala preturile incep de la 35.000 euro cu TVA (28.225 euro fara TVA) pentru versiunea de caroserie Coupe, cu motor EcoBoost de 2,3 litri si 314 Cai Putere (CP). Doar doi dealeri din Romania vor prelua comenzi, BDT (Business Development Team) si Tiriac Auto Bucuresti, acestia fiind singurii care investesc pentru a avea rang FordStore. Mai multe despre noul Ford Mustang poti citi AICI.

Noul Ford S-MAX si noul Ford Galaxy vor ajunge in showroom-urile din Romania in toamna. Pe Galaxy a fost confirmat un nou motor diesel interesant, biturbo, de 2 litri (2.0 TDCi), care dezvolta 210 CP. Desi toata gama „MAX” de la Ford (monovolumele) a fost imbunatatita, fie prin facelift-uri, fie prin modele noi, un singur model ramane neschimbat: B-MAX. Acesta nu are inca numarul necesar de ani de prezenta pe piata ca sa primeasca un facelift, potrivit noului director general al Ford Romania, Valerio Brenciaglia.

Ford a anuntat ca va incepe comercializarea in Europa si a SUV-ului Edge, pozitionat peste Kuga, insa intrarea pe piata romaneasca nu este confirmata 100% pentru acest an, existand mari sanse ca debutul comercial sa aiba loc la inceput de 2016.

Ford a avut un an 2014 excelent pe piata din Romania, terminand pe locul al patrulea in clasamentul celor mai bine vandute marci (dupa Dacia, Skoda si Volkswagen). Vanzarile locale ale automobilelor Ford au avansat cu 56,2% in 2014, la un total de 5.721 unitati.

Lasa un comentariu