Acasa Ford UPDATE VIDEO, FOTO: Asa arata noul Ford Mustang, muscle car american ce va fi lansat si in Romania in 2015

UPDATE VIDEO, FOTO: Asa arata noul Ford Mustang, muscle car american ce va fi lansat si in Romania in 2015

de Adrian Mitrea

Ford Mustang (sursa - 0-100.ro)

Noua generatie a muscle car-ului american Ford Mustang a fost dezvaluita joi, 5 decembrie, de catre Bill Ford, presedintele executiv al Ford Motor Company. Noul model va fi comercializat in doua versiuni de caroserie – coupe si decapotabila – si este destinat comercializarii globale, a anuntat Bill Ford, la Barcelona. Mustang va fi lansat in Romania in 2015.

Noul Ford Mustang va fi disponibil in Europa cu doua motorizari si doua versiuni de caroserie: fastback (coupe) si convertible (decapotabila).

Varful de gama este un propulsor pe benzina natural aspirat, de 5 litri, V8, ce dezvolta 426 CP si 529 Nm. Celelalt motor este un turbo pe benzina (EcoBoost) cu patru cilindri, de 2,3 litri, cu injectie directa, care dezvolta o putere maxima de 309 CP si un cuplu maxim 407 Nm.

Ca optiune, Mustang poate fi comandat cu transmisie automata, cu padele la volan, iar versiunile standard vin cu transmisie manuala cu sase viteze. Merita mentionat ca variantele manuale vin standard cu sistem launch control, pentru a optimiza plecarile in forta de pe loc.

Ambele motorizari vor fi oferite cu roti de 19 inch in Europa, standard.

Masina a fost conceputa si pentru Europa de aceasta data, fiind orientata catre placerea de a conduce. Pe spate are suspensii independente integral-link, iar pe fata brate de suspensie duble, ceea ce permite montarea unor frane performante.

Ford spune ca Mustang duce la un nou nivel designul partii frontale tip “muscatura de rechin”, iar inspiratia din conceptul Evos este evidenta. Designul interior este inspirat din cel al avioanelor.

La fel ca si alte modele Ford de noua generatie, noul Mustang vine cu tehnologia SYNC (standard), cu comenzi vocale si touchscreen. Un sistem de navigatie cu ecran de 8 inch si sistem audio cu 12 difuzoare sunt oferite optional.

Pe 17 aprilie 2014 se implinesc 50 de ani de la lansarea primului Mustang, iar noul model, la fel ca si originalul, va fi construit exclusiv in SUA, in uzina Flat Rock.

In toata istoria sa de aproape 50 de ani, Ford a vandut circa 9 milioane de unitati Mustang. Aceasta noua generatie Mustang este doar una dintre cele 25 de noi autovehicule pe care Ford le va lansa in Europa in urmatorii cinci ani.

Noul Ford Mustang a fost prezentat in premiera mondiala joi, 5 decembrie, in fata a 2.500 de invitati – jurnalisti, angajati si dealeri. Evenimentul de dezvaluire a masinii a avut loc simultan in sase orase de pe patru continente, subliniind astfel ambitiile globale ale noului Mustang.

Corespondenta de la Barcelona, Spania.

 

4 comentarii

FlorinC 5 decembrie 2013 - 18:12

Superb.
Absolut superb.
De data asta chiar este un concurent real pentru coupe-uri de la BMW, AUDI, Mercedes.

Reply
Fara Plumb 7 decembrie 2013 - 18:54

Depinde si de pret. Preturile actuale din Statele Unite nu contin TVA europenesc, deci un plus de 20% vine din oficiu.

Reply
UnCapsunarCanadian 13 decembrie 2013 - 18:11

E cam de multicel un concurent redutabil… Goagle, vorba lu vanghelie, mustang vs BMW si o sa vezi ca la performante similare mustangul e de vreo doua ori mai ieftin decat BMW…

Stunt in Canada si din 2010 am un mustang in versiunea de echipare cea mai slaba… motor de 3.7 l, 305 CP transmisie automata(asa a vrut nevasta), are conditionat, geamuri electrice… a costat sub 25000 CAD can 18000 Euro… cu tot cu taxe…

Reply
tractoristu 6 decembrie 2013 - 20:36

Au renuntat in sfarsit la puntea rigida si arcurile lamelare? :)))

Reply

Lasa un comentariu