Acasa Foto VIDEO, FOTO: Asa arata noul Jaguar XF, berlina de clasa medie care concureaza cu BMW Seria 5

VIDEO, FOTO: Asa arata noul Jaguar XF, berlina de clasa medie care concureaza cu BMW Seria 5

de Adrian Mitrea

Jaguar XF (sursa - Jaguar)

Jaguar a prezentat a doua generatie a modelului Jaguar XF, berlina de segment E care concureaza pe piata cu BMW Seria 5, Audi A6 si Mercedes-Benz Clasa E. Noul Jaguar XF are caroserie din aluminiu si este cu pana la 190 kg mai usor decat modelul care iese din productie in acest an.

Detalii despre motoare si alte specificatii tehnice nu au fost inca anuntate, Jaguar confirmand un motor turbo diesel de 2 litri, care dezvolta 163 CP (din gama Ingenium). Propulsorul este preluat de la modelul mai mic, Jaguar XE, si el lansat de curand.

Noul Jaguar XF a fost prezentat in premiera mondiala la Londra, in seara zilei de 24 martie, in cadrul unui eveniment spectaculos in care masina a trecut de pe o parte pe alta a raului Tamisa, cu o latime de 240 metri. Cel care a condus masina pe fire din otel a fost cascadorul Jim Dowdall, care si-a dedicat intreaga viata cascadoriilor si este cunoscut mai ales pentru cele facute in filmele cu James Bond. Parcurgerea distantei de 240 m s-a facut in 3 minute.

Noul Jaguar XF va fi dezvaluit publicului larg la Salonul Auto de la New York (3-12 aprilie), cand vor fi anuntate si detaliile complete despre masina.

Din fotografii se poate observa ca masina vine echipata cu faruri integrale cu LED (probabil optionale), iar stopurile sunt tot cu tehnologie LED si au forma asemanatoare cu cele de la F-TYPE.

click AICI pentru toate stirile de la Salonul Auto de la New York 2015

Lasa un comentariu