Acasa Foto VIDEO, FOTO: Asa arata Jaguar F-TYPE Coupe, cel mai dinamic Jaguar construit vreodata

VIDEO, FOTO: Asa arata Jaguar F-TYPE Coupe, cel mai dinamic Jaguar construit vreodata

de Adrian Mitrea

Jaguar F-TYPE Coupe (sursa - Jaguar) 030

Jaguar a prezentat la Los Angeles versiunea coupe a modelului F-TYPE, model despre care producatorul auto premium britanic spune ca este cel mai dinamic Jaguar construit vreodata. Pentru a sublinia acest lucru, masina a trecut, cu acceleratia la podea, printr-un tunel ascuns amplasat sub platforma pe care au stat cei 500 de invitati care au fost prezenti la lansare.

Jaguar F-TYPE Coupe este oferit cu un motor de 3 litri, V6, supraalimentat, disponibil in versiuni de 340 Cai Putere (CP) si 380 CP (F-TYPE S Coupe), precum si cu un propulsor V8 de de 5 litri, supraalimentat, de 550 CP si 680 Nm (F-TYPE R Coupe).

Designul lui F-TYPE Coupe este inspirat din cel al conceptului C-X16 (Frankfurt 2011), iar caroseria din aluminiu a masinii de serie este cea mai rezistenta facuta vreodata de Jaguar, din punct de vedere torsional.

Pentru variantele S si R ale lui F-TYPE Coupe sunt disponibile optional frane ceramice (Carbon Ceramic Matrix ? CCM) cu discuri de 398 mm diametru pe fata si 380 mm diametru pe spate.

Indiferent de versiunea de motorizare, F-TYPE Coupe poate avea doar roti motrice spate si standard este oferita o transmisie automata sport cu 8 viteze (Quickshift), care poate fi utilizata in mod secvential prin padelele de la volan sau prin actionarea manetei de pe tunelul median.

Masina beneficiaza de un portbagaj generos: 407 litri.

Masina este asteptata in showroom-uri in prima parte a anului 2014 si va concura pe piata cu Porsche Cayman.

Jaguar F-TYPE Coupe este prezentat in premiera mondiala la Salonul Auto de la Los Angeles (22 noiembrie-1 decembrie).

Lasa un comentariu