Acasa Hyundai Un investitor la Hyundai Motors critica metodele de conducere a companiei, intr-o rara luare de pozitie

Un investitor la Hyundai Motors critica metodele de conducere a companiei, intr-o rara luare de pozitie

de Vlad Barza

Logo Hyundai (sursa - Hyundai)

Un investitor important al Hyundai Motor Co a avut o foarte rara luare de pozitie, punand la indoiala metodele de conducere folosite de top-managementul gigantului auto, scrie Reuters. In companiile sud-coreene rar se ridica public o voce care sa conteste conducerea, insa acum s-a petrecut o premiera, dupa ce anul trecut grupul a cumparat proprietati in valoare de 10 miliarde dolari in vestitul cartier Gangnam din Seul.

Marile companii sud-coreene sunt opace, sunt conduse de familiile fondatoare si rar alti directori indraznesc sa conteste actiunile sefilor. In plus, aceste companii rar coopteaza manageri straini, astfel ca se intampla sa aiba dificultati de adaptare pe pietele din Europa sau America.

Un investitor Hyundai de la fondul olandez de pensii APG Asset Management a recomandat conducerii Hyundai sa isi schimbe metodele de management si sa desemneze un director extern care sa se asigure ca interesele angajatilor sunt aparate corespunzator.

Totul a pornit de la faptul ca in septembrie 2014 Hyundai a cumparat in Seul proprietati de 10 miliarde dolari, la de trei ori peste pretul pietei, actionarii aratandu-se nemultumiti de suma imensa platita.

Directorul care a luat atitudine la o intalnire a investitorilor Hyundai la Seul a sustinut ca vorbeste si in numele altor investitori institutionali si spune ca spera ca incidentul va da Hyundai ocazia de a-si imbunatati intr-un mod rational structura si metodele de conducere.

Grupul Hyundai-Kia este al cincilea mare grup auto ca si vanzari. In UE,  cele doua marci aveau impreuna 6% din piata masinilor noi anul trecut (3,3% Hyundai si 2,7% Kia).

Lasa un comentariu